Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bådflygtninge kastet over bord »for at være kristne«

15 muslimske bådflygtninge er blevet anholdt af italiensk politi sigtet for at have kastet 12 kristne bådflygtninge over bord på vej fra Afrika til Italien.

ITALIEN: Italiensk politi har torsdag anholdt 15 muslimske bådflygtninge fra Afrika for at have efterladt 12 kristne bådflygtninge til druknedøden efter at have kastet dem over bord under deres forsøg på at nå Italiens kyst.

»Ofrene tilhørte den kristne tro, mens gerningsmændene tilhørte den muslimske tro,« oplyser politiet i en erklæring ifølge AFP, skriver thelocal.it.

Ifølge politiet er de 15 anholdte sigtet for »adskillige mord af særlig grov karakter motiveret af religiøst had«.

Ligeledes torsdag oplyser den italienske kystvagt, at 40 bådflygtninge er druknet i det seneste forlis af de mange både mellem Libyen og Italien. De overlevende - en ghaneser, to nigerianere og en mand fra Niger - fortæller ifølge BBC, at deres gummibåd sank ikke længere efter, de havde forladt Libyens kyst.

I løbet af de seneste dage har den italienske kystvagt reddet næsten 10.000 flygtninge, der forsøgte at krydse Middelhavet, i land.

Sidste år mistede 3.279 mennesker ifølge den internationale flygtningeorganisation IOM livet under deres flugtforsøg over Middelhavet. I 2015 ventes endnu flere at dø på samme rute. Alene mandag druknede omkring 400 personer, da deres båd kæntrede.

Italien har flere gange efterlyst mere hjælp fra EU for at kunne håndtere de mange bådflygtninge.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.