Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

B.dk i Israel: »Der lyder en hyletone, og så har vi omkring tyve sekunder til at søge i sikkerhed«

Luftalarmerne lød flere gange, mens Berlingskes korrespondent besøgte den by, hvor tre israelere torsdag blev dræbt af raketter fra Gaza.

En luftsirene får israelske soldater til at søge ly inden begravelsen af en af de tre israelere, som torsdag blev dræbt af raketter i byen affyret fra Gazastriben i byen Kiryat Malachi syd for Tel Aviv.
En luftsirene får israelske soldater til at søge ly inden begravelsen af en af de tre israelere, som torsdag blev dræbt af raketter i byen affyret fra Gazastriben i byen Kiryat Malachi syd for Tel Aviv.

- Der lyder en hyletone, og så har vi omkring 20 sekunder til at søge i sikkerhed. Det skal gå hurtigt, men folk løber ikke.

Berlingskes korrespondent i Jerusalem, Uffe Taudal, besøgte torsdag Kiryat Malachi, hvor tre israelere blev dræbt af Hamas' raketter.

Byen, som ligger godt 25 kilometer fra grænsen til Gazastriben midt mellem Tel Aviv og Gaza by, har været udsat for raketangreb talrige gange før, så beboerne ved, hvad de skal gøre, fortæller Berlingskes udsendte - de søger automatisk mod beskyttelsesrummene, når alarmerne lyder.

- Her til aften var der tre bombealarmer inden for tyve minutter. Ved den ene hørte vi et brag, fortæller han over en halvdårlig telefonforbindelse.

- De beboere, jeg talte med, var vrede og frustrerede over, at angrebene fortsætter, og de bakkede op om, at der skulle ske noget, tilføjer han med henvisning til, at Israel ikke afviser en militær landoperation i Gazastriben.

Forsvarsministeren, Ehud Barak, har givet ordre til, at 30.000 israelske reservetropper mobiliseres for at være klar, hvis der gives grønt lys.

Samtidig fortsætter israelsk luftvåben med at bombardere mål i Gazastriben - særligt Hamas' raketanlæg, som ifølge militæret har affyret mindst 274 raketter ind over Israel de seneste to dage.

Da Berlingskes udsendte befandt sig tættest på grænsen til Gazastriben, kunne han høre bombardementerne på den anden side.

- Vi kunne ikke se eksplosionerne, men der lød flere dumpe drøn i det fjerne, fortæller han, efter at være vendt tilbage til hovedstaden Jerusalem.

Torsdag aften blev konflikten yderligere optrappet af, at raketter for første gang siden Golfkrigen blev affyret fra Gaza mod storbyen Tel Aviv. Luftsirenerne advarede fik beboerne til at søge ly, men israelsk militær afviser, at raketterne ramte deres mål.

Mindst 15 palæstinensere er blevet dræbt i den to dage lange konflikt, som Israel indledte onsdag med et velkoordineret raketangreb, der dræbte Hamas' militære leder, Ahmed al-Jaabari.

Video: Israelsk militær har offentliggjort denne video af raketangrebet, der dræbte Ahmed al-Jaabari:

Video: Israelsk luftvåben angriber mål i Gazastriben:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.