Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

B.dk i Gaza: Hov der røg vinduet

I Gaza holder man stadig vejret og håber på våbenhvile.

Røgen steg op mod himlen flere steder i Gaza onsdag morgen efter en voldsom nat med blandt andet mange skyderier. Det har været en voldsom nat i Gaza, rapporterer Berlingskes reporter, Uffe Taudal, hvis hotel mistede vinduerne.
Røgen steg op mod himlen flere steder i Gaza onsdag morgen efter en voldsom nat med blandt andet mange skyderier. Det har været en voldsom nat i Gaza, rapporterer Berlingskes reporter, Uffe Taudal, hvis hotel mistede vinduerne.

- Det var en meget voldsom nat. Der var skyderier konstant i flere minutter ad gangen. Omkring midnat stilnede det af, og jeg gik i seng. Jeg vågnede ved to tiden, fordi et stort vinduesparti i mit værelse var blevet smadret. Heldigvis var der gardiner, der tog de fleste glasskår. Jeg gik ud på gangen og fandt ud af, at det var sket på mange værelser. Lige over for mit hotel ligger Hotel Deira, der er det fine hotel i byen, hvor der også bor mange journalister. Der skete det samme. Vi har ikke nogle indikationer på, at der bevidst er blevet skudt mod hotellerne, men det er sket meget tæt på, fortæller Uffe Taudal fra Gaza.

- Jeg opgav at få et andet rum og lagde mig på gulvet bag sengen og sov. Der er glasskår i min seng, men heldigvis lå jeg i den anden side, så jeg blev ikke ramt.

Den israelske hær har dog forsøgt at ramme islamiske medier, som man regner for legitime mål, og det er gået ud over et media tower, hvor TV-hold holder til, blandt andre Hamas' TV-station, lige som det franske telegrambureau AFP's kontorer er blevet ramt, fordi de ligger i samme bygning som islamistiske medier.

- Der var bombardementer her til morgen, men endnu er de ikke så massive som i går (tirsdag, red.), der var en meget voldsom dag. Fra klokken 15 gik det løs med artilleribeskydning, bomber og skud fra krigsskibe uden for Gaza. Der blev dræbt 20-26 i nat. Vi ved endnu ikke, hvor mange kvinder og børn, der er iblandt dem. Israel har understreget, at de vil forsøge at minimere antallet af dræbte civile.

I Gaza oplyser palæstinenserne, at omkring 60 pct. af de dræbte er kvinder og børn. Uffe Taudal kan ikke bekræfte tallene, men har selv ved det centrale hospital i Gaza by set både dræbte og sårede kvinder og børn blive båret ind. Antallet af både døde og sårede har været stigende de seneste to til tre dage, hvilket får frygten for en israelsk landoffensiv til at stige i Gaza.

Clintons stiltiende accept af eventuel landoffensiv

På de diplomatiske linjer arbejder den amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton, der tirsdag rejste til Israel, hvor hun har mødtes med den israelske regering. Onsdag skal hun til Ramallah og mødes med selvstyret, før hun tager til Egypten og mødes med den egyptiske præsident, der også fungerer som mægler i de indirekte forhandlinger mellem israelere og palæstinensere.

- Hun sagde to ting, da hun ankom i går. Nemlig, at hun kom, fordi hun mente, det var vigtigt at af-eskalere situationen, men samtidig sagde hun, at den solide opbakning til Israel ikke ryster og vil fortsætte. Selv da den israelske premierminister Netanyahu sagde, at han er sikker på, at Clinton forstår, at Israel må tage hvilken som helst aktion for at forsvare sit folk, tog hun ikke afstand til det.

Hun lægger vægt på at beklage tabet på begge sider, både blandt palæstinensere og israelere, og hun balancerer på en smal sti, fordi hun ønsker at signalere, at den støtte til Israel, der blevet talt meget om under valgkampen i USA, stadig findes, samtidig med at hun skal have noget med til arabiske verden.

- Hun sagde også, at det er vigtigt at finde en varig løsning for området, hvilket kun kan tolkes som, at hun ønsker gang i fredsforhandlingerne igen, men lige nu må opgaven være at skaffe våbenhvile, siger Uffe Taudal.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.