Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Avis: Svensk nazist overvejede at sprænge flygtningelejr i luften

Forleden fandt politiet store mængder sprængstof hos en svensk nazist. Han ville angiveligt bruge dynamitten til at sprænge en flygtningelejr i luften, skriver Expressen.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

I sidste uge fandt svensk politi 50 kilo sprængstof hos en 30-årig svensk nazist. Avisen Expressen skriver, at dynamitten angiveligt skulle have været brugt til at sprænge en flygtningelejr i luften.

Den 30-åriges forsvarer, Lars Brandel, ønsker ikke at uddybe i forhold til den konkrete oplysning.

»Der har floreret en del rygter i forbindelse med sagen, og ja, det er et af de rygter, jeg har hørt,« siger han til Expressen.

Sagen begyndte at rulle, da politiet i Falkenberg i Halland fredag i sidste uge beslaglagde 50 kilo sprængstof, som var gemt i en lade hos den 30-årige nazist. Et stykke derfra fandt politiet 150 kilo sprængstof i en bil. Senere beslaglagde politiet yderligere 350 kilo dynamit hos en 40-årig mand.

De to mænds advokater har tidligere ifølge Expressen oplyst, at de to er venner, og den 40-årige har angiveligt solgt sprængstofferne til den 30-årige, som politiet har et indgående kendskab til.

Han er tidligere dømt for flere forbrydelser af racistisk karakter. Sidste år blev han ifølge Expressen dømt for at true en nabo med indvandrerbaggrund og for at have kløvet en økse ind i naboens dør.

Politiet fandt i forbindelse med ransagningen hos den 30-årige forskellige nazistiske effekter. Betjentene fandt eksempelvis et nazi-flag i den lade, hvor sprængstofferne blev fundet.

Mens politiet var i gang med ransagningen hos den 30-årige, kom en bil kørende. Bag rattet sad en kommunalpolitiker fra det stærkt højreorienterede parti Sverigedemokraterne. I bilen fandt politiet en pose med lunter, som bruges til at antænde dynamit.

De tre mænd er sigtet for overtrædelser af loven om brandfarlige og eksplosive stoffer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.