Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Avis: Kinesiske hackere har stjålet amerikanske krigsplaner

Hackere fra Kina har angiveligt stjålet data om et missilprojekt fra en underleverandør til USAs flåde.

Kinesiske hackere har ifølge The Washington Post stjålet krigsplaner fra en underleverandør til den amerikanske flåde. Spencer Platt/arkiv/Ritzau Scanpix
Kinesiske hackere har ifølge The Washington Post stjålet krigsplaner fra en underleverandør til den amerikanske flåde. Spencer Platt/arkiv/Ritzau Scanpix

Hackere fra den kinesiske regering har stjålet enorme mængder data relateret til undersøisk krigsførelse fra en underleverandør til den amerikanske flåde.

Det skriver The Washington Post fredag.

Med henvisning til anonyme embedsmænd skriver avisen, at sikkerhedsbruddene fandt sted i januar og februar. Her blev hemmelige planer om at udvikle et supersonisk missil til brug på ubåde senest i 2020 stjålet.

Underleverandøren er ikke identificeret i artiklen, men ifølge The Washington Post arbejdede den for flådebasen The Naval Undersea Warfare Centre, der har hovedkvarter i Rhode Island.

De klassificerede dokumenter er stjålet fra et usikret netværk hos underleverandøren.

Den amerikanske flåde er for øjeblikket ved at undersøge hackerangrebet med hjælp fra FBI.

The Washington Post skriver, at avisen har indvilget i at tilbageholde visse detaljer om missilprojektet, da de ifølge flåden vil kunne skade den nationale sikkerhed.

Den kinesiske ambassade afviser ethvert kendskab til hændelsen.

»Den kinesiske regering støtter opretholdelsen af cybersikkerhed og modsætter sig og bekæmper alle former for cyberangreb i overensstemmelse med loven,« udtaler en talsmand for ambassaden.

Ifølge The Washington Post er der tale om 614 gigabyte stjålet materiale om et projekt kendt under navnet Sea Dragon.

Som følge af sagen har forsvarsminister Jim Mattis bedt om en gennemgang af underleverandørens sikkerhedsproblemer.

»Der er foranstaltninger på plads, der kræver, at virksomheder underretter regeringen, når der er sket en cyberhændelse, som kan have en negativ effekt på de netværk, der indeholder klassificerede oplysninger,« siger talsmand for flåden, Bill Speaks.

/ritzau/dpa

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.