Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Avis: Briter vil give milliarder til Iran for fængslet kvinde

Et stort beløb fra London til Iran har ifølge avisen The Telegraph forbindelse til sag om fængslet kvinde.

Arkivfoto: Nazanin Zaghari-Ratcliffe.
Arkivfoto: Nazanin Zaghari-Ratcliffe.

Storbritannien er ifølge avisen The Telegraph ved at gøre klar til at overføre over 400 millioner pund (omkring 3,4 milliarder kroner) til Iran.

Det sker på et tidspunkt, hvor landet kæmper for at få frigivet en britisk-iransk kvindelig nødhjælpsarbejder, som er fængslet i Teheran.

Den fængslede kvinde, Nazanin Zaghari-Ratcliffe, der er projektleder i nødhjælpsorganisationen Thomson Reuters Foundation, er blevet idømt fem års fængsel ved en iransk domstol, hvor hun var anklaget for at forsøge at undergrave det islamiske styre.

Hun afviser anklagerne.

Det britiske udenrigsministerium har søgt juridisk rådgivning for at få klarlagt, om det kan overføre et stort beløb, som det skylder Iran fra en omstridt våbenhandel i 1970'erne.

Diplomater siger til The Telegraph, at overførslerne ikke har nogen forbindelse til sagen omkring Zaghari-Ratcliffe.

Den fængslede kvinde har været i fokus i britiske medier, efter at Storbritanniens udenrigsminister, Boris Johnson, er blevet beskyldt for at begå en fejl, da han den 1. november sagde i parlamentet, at kvinden havde undervist i journalistik i Iran, inden hun blev anholdt.

Dermed gik den britiske udenrigsminister imod både kvindens egen og hendes arbejdsgivers forklaringer om, at hun var i Iran på ferie for at besøge sin familie.

Med udtalelsen gav Johnson ifølge kritikere de iranske domstole oplysninger, som ville kunne medføre en langt strengere fængselsstraf til den britisk-franske kvinde.

»Selvfølgelig undskylder jeg for de bekymringer, som er blevet forvoldt af, at jeg gav udtryk for, at jeg troede, at kvinden var der i professionelt øjemed. Hun var der på ferie,« sagde Johnson senere.

Flere har krævet, at Johnson træder tilbage som udenrigsminister på grund af sagen.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.