Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Avis: Amerikanske soldater bliver i Afghanistan efter 2014

Hvis det går, som Barack Obama prædiker, så er det ikke alle de amerikanske tropper, der forlader Afghanistan, når 2014 bliver til 2015.

AFGHANISTAN: De internationale tropper skal forlade Afghanistan ved udgangen af 2014 for at overlade sikkerhedsansvaret til de afghanske styrker. Det har NATO aftalt med Afghanistan.

Men det er ikke sikkert, at alle de amerikanske soldater forlader landet.

Ifølge Wall Street Journal har Det Hvide Hus planer om at lade 10.000 amerikanske soldater blive i Afghanistan »i nogle år« efter exit-datoen for at bekæmpe terrorisme og hjælpe med at træne de afghanske sikkerhedsstyrker.

Planen er ifølge avisen stadig kun på tegnebrættet, men kommer i kølvandet på en udmelding fra general John Allen, der er øverstbefalende for de amerikanske og afghanske styrker. Han anbefaler, at USA beholder mellem 6.000 og 15.000 soldater i Afghanistan.

Amerikanerne har for nylig indledt forhandlinger med den afghanske regering og præsident Hamid Karzai om en mere permanent tilstedeværelse i Afghanistan, men det vil angiveligt tage flere måneder, før sådan en aftale falder på plads.

Der er i øjeblikket 66.000 amerikanske soldater i Afghanistan, og Joe Allen forventes inden længe at anbefale, at størstedelen bliver på jorden til udgangen af 2013, hvorefter de fleste gradvist skal sendes hjem. Men altså langt fra alle.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.