Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Australske myndigheder fanger fem meter lang krokodille

Krokodillen, der menes at være 60 år gammel, vejer mere end 600 kilo. Myndighederne har jagtet den i flere år.

Saltvandskrokodiller kan blive op til syv meter lange og veje over et ton. De er almindelige i tropeområder i det nordlige Australien. (Foto: HANDOUT/Ritzau Scanpix)
Saltvandskrokodiller kan blive op til syv meter lange og veje over et ton. De er almindelige i tropeområder i det nordlige Australien. (Foto: HANDOUT/Ritzau Scanpix)

Efter adskillige år er det endelig lykkedes parkinspektører i Katherine i det nordlige Australien at indfange en berygtet saltvandskrokodille på knap fem meter.

Det oplyser Northern Territory Parks and Wildlife.

»Vi har kaldt den en masse ting i årenes løb, fordi den har været så svær at fange,« siger John Burke, der har ansvaret for at holde opsyn med området, hvor krokodillen blev fanget.

»Vi er meget begejstrede, men man er også nødt til at beundre dyret for dets størrelse og alder. Man er nødt til at have en smule respekt for den,« tilføjer han.

Krokodillen, der menes at være 60 år gammel, vejer mere end 600 kilo.

»Det er den største krokodille, vi nogensinde har fanget her i området,« siger Tracey Duldig, der er vildtdyrschef i området.

Saltvandskrokodiller kan blive op til syv meter lange og veje over et ton. De er almindelige i tropeområder i det nordlige Australien.

Krokodillerne har været fredet siden 1970erne, og deres antal har været støt stigende. Det samme gælder antallet af artens møder med mennesker.

Hvert år bliver der gennemsnitligt dræbt to mennesker af saltvandskrokodiller i Australien. Fordi krokodillerne er fredet, må de kun skydes, hvis de udgør en fare.

I februar fik en landmand i Australien en bøde på 10.000 australske dollar - cirka 47.000 kroner - for at have skudt en gammel krokodille i en flod i Rockhampton i Queensland.

Landmanden, Luke Stephen Orchard, forklarede i retten, at han var træt af, at krokodillen tog hans kalve. Så han skød kun krokodillen, fordi han beskyttede sine kvæg.

Der er en skærpet straf for at dræbe krokodiller over fem meter. Domstolen straffede Orchard for ikke at have kontaktet myndighederne om den store krokodilles appetit på kalve.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.