Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Verden Rundt

Australske indfødte har indisk blod i årene

... og andre småhistorier fra den store verden.

Forskere har erfaret, at nogle de australske indfødte, aboriginerne, har indisk blod i årene.
Forskere har erfaret, at nogle de australske indfødte, aboriginerne, har indisk blod i årene.

AUSTRALIEN: Ifølge ny forskning oplevede Australien en bølge af immigration fra området omkring Indien for cirka 4.000 år siden, og det rokker derfor ved opfattelsen af, at kontinentet »down under« har været isoleret i 40.000 år, indtil europæere flyttede dertil i 1800-tallet, skriver BBC.

Forskerne har således erfaret, at nogle de australske indfødte, aboriginerne, har indisk blod i årene. De indikerer også, at indiske immigratner har indført den vilde hund, dingoen, som Australien er så kendt for.

- I lang tid har det været almen kendt, at Australien har været isoleret, fordi der ikke fandtes noget bevis for, at de indfødte havde haft kontakt til den øvrige verden, siger professor Mark Stoneking fra Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology i Leipzig ifølge BBC.

Forlad din gamle mor og bliv sagsøgt

KINA: De kinesiske myndigheder vil via en ny lovgivning komme de ældre kinesere til undsætning. Flere og flere voksne børn har i de senere år forsømt deres aldrende forældre i et omfang, så Kina har set sig nødsaget til at lave en lov mod »forældreforsømmelse«, og derfor er børn nu juridisk forpligtet til at besøge deres gamle mor eller far, skriver weirdasiannews.com.

Loven - som afspejler Kinas mange kulturelle forandringer i øjeblikket, hvor middelklassen bevæger sig mere og mere mod velfærd og velstand - skal forhindre, at forældre ikke bliver forsømt eller glemt.

Flere og flere af de ældre kommer i dag på plejehjem, hvor de tidligere blev passet derhjemme af familiemedlemmerne, men flere gange forsvinder familieomsorgen i takt med, at de gamle bliver sendt væk, skriver weirdasiannews.com.

Ifølge BBC har Kina 167 millioner mennesker, der er over 60 år, og der kommer hele tiden flere ældre til. Det fremgår imidlertid ikke umiddelbart af loven, hvor tit, man bør besøge sin mor og far på plejehjem.

Snebolde-kastning kan betyde anholdelse

STORBRITANNIEN: Hvis man kaster snebolde på biler, huse eller mennesker, som ikke vil deltage i en sneboldekamp, kan man risikere at blive anholdt for at udvise anti-social opførsel i Durham i Storbritannien, lyder det fra det lokale politi ifølge The Telegraph.

Beskeden fra ordensmagten blev lagt på Facebook umiddelbart efter, at et større snefald ramte området mandag.

- Vi er bevidste om, at mange mennesker vil ud og have det sjovt i snevejret, vi påpeger imidlertid, at hvis man kaster snebolde på biler eller på vejene, på huse eller på personer, vil man blive anholdt, skriver politiet på Facebook, som primært vil forsøge at dæmme op for de unges kådhed i forbindelse med snevejret i det nordøstlige England.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.