Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Australsk politi finder narko for 4,7 milliarder i brædder

Politi i Australien har beslaglagt 903 kilo metamfetamin i last med gulvbrædder. Det største parti nogensinde.

På dette billede, der er blevet offentliggjort af det føderale politi i Australien, kan man se, hvordan narkosmuglere havde placeret store mængder metamfetamin i gulvbrædder i en fragtforsendelse fra Kina. Scanpix/Handout
På dette billede, der er blevet offentliggjort af det føderale politi i Australien, kan man se, hvordan narkosmuglere havde placeret store mængder metamfetamin i gulvbrædder i en fragtforsendelse fra Kina. Scanpix/Handout

Australsk politi har beslaglagt 903 kilo af stoffet metamfetamin.

Det er den største beslaglæggelse af den type narko i landets historie, oplyser myndighederne i Australien ifølge australske ABC News.

Føderalt politi og politiet i delstaten Victoria slog til mod en fragtforsendelse af gulvbrædder fra Kina.

Værdien af det beslaglagte parti vurderes til at være omkring 898 millioner australske dollar eller godt 4,7 milliarder danske kroner.

To mænd er blevet sigtet for narkosmugling efter beslaglæggelsen, der fandt sted i en lagerbygning i forstaden Nunawading efter flere måneders efterforskning.

»Vi lokaliserede 70 kasser med gulvbrædder. I hvert gulvbræt var der skjult to kilo metamfetamin,« siger kommissær Neil Gaughan fra australsk politi til ABC News.

Australien er ifølge nyhedsbureauet AFP en attraktiv destination for narkosmuglere, da købsprisen for metamfetamin i Kina kan ganges med 80, når den sælges på gadeplan "down under".

»Når det australske marked er så lukrativt, så vil organiserede kriminelle fortsætte med at bringe forsyningerne ind,« siger den australske justitsminister, Michael Keenan.

Afhængighed af metamfetemin er et voksende problem i Australien. Regeringen har for nylig øremærket 300 millioner dollar til rehabilitering og uddannelse for at stoppe udbredelsen.

Den australske premierminister, Malcolm Turnbull, roser det australske politi efter beslaglæggelsen.

»Det er næsten et ton "ice" (andet navn for metamfetamin, red.), så her er en stor ros til vores grænsemyndigheder og vores politi for beslaglæggelsen af denne enorme forsendelse,« siger han.

Premierministeren understreger, at myndighederne arbejder på højtryk for at bekæmpe problemet.

»Vi arbejder internationalt og nationalt for at opspore disse "dødens købmænd", der smugler metamfetamin, for at fange dem og beslaglægge deres dødelige last, og det gør vi succesfuldt,« siger Malcolm Turnbull.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.