Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Australiens senat siger ja til homoseksuelle ægteskaber

Lovforslaget ventes også at blive godkendt i Repræsentanternes Hus med et komfortabelt flertal i næste uge.

Efter onsdagens godkendelse af lovforslaget i senatet krammede flere senatorer hinanden i glæde, mens andre gav stående bifald. Reuters/Handout/arkiv
Efter onsdagens godkendelse af lovforslaget i senatet krammede flere senatorer hinanden i glæde, mens andre gav stående bifald. Reuters/Handout/arkiv

Canberra. Senatet i Australien har onsdag godkendt et lovforslag, som skal bane vejen for legaliseringen af homoseksuelle ægteskaber i landet.

43 senatorer stemte for, mens 12 stemte imod.

Det skriver flere australske medier.

Lovforslaget ventes også at blive godkendt i Repræsentanternes Hus med et komfortabelt flertal i næste uge.

De fleste australske politikere har således aftalt at følge »australiernes ønske«.

Det sker med henvisning til en vejledende brevafstemning, hvis resultat blev offentliggjort 15. november. Her stod det klart, at 61,6 procent af australierne er for homoseksuelle ægteskaber, mens 38,4 procent er imod.

Efter onsdagens godkendelse i senatet krammede flere senatorer hinanden i glæde, mens andre gav stående bifald. Det rapporterer The Sydney Morning Herald.

Labors leder i Senatet, Penny Wong, kalder det en historisk dag for alle australiere.

»I dag står vi på tærsklen af en bemærkelsesværdig præstation og en historisk begivenhed. Lad os lige tage en pause for et kort øjeblik at reflektere over, hvad det er, vi er en del af,« siger hun ifølge ABC News efter afstemningen.

»Vi er en del af en fejring - det er en dag, hvor senatet erklærer sin accept af vores brødre og søstre i LGBTIQ-samfundet.«

LGBTIQ er et samlet udtryk for de engelske ord for lesbiske, bøsser, biseksuelle, transpersoner, interkønnede og queer personer.

Premierminister Malcolm Turnbull har lovet at legalisere ægteskaber blandt homoseksuelle inden jul. Han har for nylig sagt ifølge australske SBS, at medlemmer af Repræsentanternes Hus ikke går på juleferie, før loven er vedtaget.

Lovforslaget tillader præster og andre religiøse at nægte at vie homoseksuelle par på baggrund af deres tro.

En række konservative senatorer har arbejdet for at få denne undtagelse udvidet til også at gælde for civile giftefogeder.

Dette blev dog nedstemt med kun 25 for og 38 imod tirsdag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.