Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Atomaffaldsskib er gået på grund ud for Barsebäck

Der var lods om bord i skibet, men det er uklart, hvorfor det gik på grund ud for atomkraftværket.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Malmø: Fartøjet Sigrid, der transporterer radioaktivt affald væk fra Barsebäck, er stødt på grund ud for det nedlagte atomkraftværk, oplyser den svenske søfartsstyrelse.

Det udgør ikke nogen fare, siger Eva Nordstrøm, der er pressetalsmand for søfartsstyrelsen.

Vagtholdschefen ved det danske forsvars operationscenter siger, at man er blevet orienteret af de svenske myndigheder.

- Vi har fået at vide, at der ikke er farligt gods om bord, siger han.

Der var lods om bord i skibet, og det er uklart, hvorfor skibet alligevel gik på grund klokken 8.41 ud for atomkraftværket, der ligger over for København.

Der er ikke fundet nogen lækager på affaldsskibet, og det havde ingen last om bord.

Ifølge den svenske søredningstjeneste har Barsebäck et vanskelige havneindløb, der er følsomt over for vejr og vind, skriver avisen Sydsvenska Dagbladet på sin hjemmeside.

Fredag morgen blæste det 5-6- sekundmeter, og det kan måske have påvirket skibets manøvremuligheder.

Barsebäcks sidste reaktor blev lukket i 2005 efter mange års pres fra Danmark. Mange anså det for stærkt risikabelt at have et atomkraftværk liggende lige over for en millionby og hovedstad som København.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.