Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ateisme er den tredjestørste »religion«

De verdensborgere, som ikke har nogen bestemt religion eller som ikke tror på noget, er nu som gruppe den tredjestørste »religion« i verden, afslører en ny undersøgelse.

Filminstruktør Woody Allen - erklæret ateist - kan kalde sig medlem af den tredjestørste »religion« i verden.
Filminstruktør Woody Allen - erklæret ateist - kan kalde sig medlem af den tredjestørste »religion« i verden.

Mens kristendom er den største religion i verden med 2,2 milliarder troende, udgør folk uden religiøs tilknytning nu den tredjestørste gruppe af »troende«. Det viser en ny undersøgelse om verdens trosretninger, skriver dailymail.co.uk.

Gruppen med de ikke-troende ligger lige efter muslimerne, som udgør 23 procent af verdens befolkning, og lige før hinduisterne på en fjerdeplads. Hinduismen er dog den religion - sammen med islam - som ifølge undersøgelsen foretaget af Pew Forum on Religion and Public Life har størst chance for at vokse i fremtiden, mens jødedommen har mere sorte udsigter.

Folk uden religiøst tilhørsforhold dækker over alt fra ateister og agnostikere til folk med spirituelle overbevisninger, men uden at kunne definere en enkelt religion som den, de tilhører.

- Mange af de folk uden religiøs forbindelse tror på noget spirituelt, understreges det i undersøgelsen.

Kristendom er samtidig med at være den største også den, der er mest jævnt fordelt i verden, mens hinduismen er mindst global med 94 procent af tilhører i et enkelt land, nemlig Indien.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.