Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Asylsøger mistænkt for drab på pige er tilbage på tysk jord

En ung iraker mistænkt for voldtægt og drab på 14-årig tysk pige er anholdt i Irak og udleveret til Tyskland.

En 20-årig irakisk asylsøger er tilbage på tysk jord efter at have været flygtet til Irak. Han er mistænkt for drabet på en 14-årig tysk pige. Boris Roessler/Ritzau Scanpix
En 20-årig irakisk asylsøger er tilbage på tysk jord efter at have været flygtet til Irak. Han er mistænkt for drabet på en 14-årig tysk pige. Boris Roessler/Ritzau Scanpix

Frankfurt. En irakisk asylsøger, der har været eftersøgt for voldtægt og drab på en 14-årig pige i den tyske by Wiesbaden, er tilbage i Tyskland efter at være blevet anholdt i det nordlige Irak fredag.

Det oplyser den tyske indenrigsminister, Horst Seehofer.

Den 20-årige iraker ankom med fly til Tyskland lørdag.

Ifølge irakisk-kurdiske embedsmænd og tyske medier har han indrømmet både voldtægten og drabet på den 14-årige Susanna Maria Feldman. Hun blev meldt savnet 22. maj og fundet begravet i udkanten af Wiesbaden onsdag.

- Jeg er glad for, at den mistænkte er tilbage i Tyskland, siger Horst Seehofer og tilføjer, at han håber, at en retssag vil finde sted "meget hurtigt".

Den 20-årige iraker er mistænkt for at have dræbt 14-årige Susanna Maria Feldman efter at have voldtaget hende i byen Wiesbaden.

Han blev anholdt i Irak fredag. Det skete i kølvandet på et ramaskrig i Tyskland, da det kom frem, at den mistænkte var flygtet ud af landet med sin familie.

Selv om der ikke foreligger en formel udleveringsaftale mellem Irak og Tyskland, blev han sat på et Lufthansa-fly fra Arbil til Frankfurt lørdag.

Sagen har skabt et fornyet pres på kansler Angela Merkels regering over beslutningen om at åbne Tysklands grænser på flygtningekrisens højeste i 2015 og lade mere end en million asylansøgere komme ind i landet.

Lørdag holdt demonstranter på tværs af Tyskland et minuts stilhed for den 14-årige pige. Især i hendes hjemby, Mainz, var mange mødt op.

Fredag oplyste en højtstående embedsmand i den autonome region Kurdistan, at myndighederne arbejdede på højtryk for at få den 20-årige udleveret til Tyskland.

- Under en afhøring har den unge mand, der oprindeligt er fra Kurdistan, indrømmet at have dræbt den tyske pige, sagde politichef i provinsen Dohuk Tariq Ahmad.

- Han fortalte, at de to var venner, men at de havde en uoverensstemmelse. Han dræbte hende, fordi hun truede med at ringe til politiet.

Den 20-årige mand ankom til Tyskland i 2015 sammen med sine forældre og fem søskende.

Han skulle have været deporteret, efter at hans asylansøgning blev afvist i december 2016, men han fik midlertidig opholdstilladelse, mens han ventede på at få sin appelsag afgjort.

Han har flere gange haft problemer med loven i Tyskland, blandt andet i forbindelse med slåskampe, et påstået røveri og besiddelse af en springkniv.

Han er desuden mistænkt for et seksuelt overgreb på en 11-årig pige på det asylcenter, han bor på.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.