Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Assads parti vinder helt som ventet Syriens valg

Det regerende Baath-parti under Assad-familiens ledelse fortsætter efter valg med at styre Syrien.

Syriens regerende Baath-parti og dets allierede vandt som ventet et flertal af pladserne i parlamentet ved landets parlamentsvalg i sidste uge, oplyser den nationale valgkommission ifølge AFP.

Syriens opposition har afvist valget som en "farce", og FN anerkender det heller ikke.

Det regerende Baath-parti har under Assad-familiens ledelse styret Syrien med jernhånd i et halvt århundrede.

Over 270.000 mennesker er dræbt under konflikten i Syrien, og millioner er fordrevet fra deres hjem.

Valgkommissionen siger, at 8,83 million vælgere kunne stemme, og at over fem millioner gik til stemmeurerne. Der var opstillet 11.341 kandidater ved valget.

Politiske iagttagere siger, at Assad med valget vil vise, at han står i spidsen for et legitimt styre med et folkeligt mandat, og det er ikke mindst på grund af fredsforhandlingerne i Genève, at det fandt sted.

Det blev annonceret i februar, da der kom skub i FN-processen.

Men valget ventes kun at få meget ringe betydning, og det er som altid Assads Baath-parti, som dominerer folkeforsamlingen totalt.

Repræsentanter for den del af oppositionen, der forhandler fred i Syrien, afviser valget som ugyldigt og illegitimt.

Men Assads tilhængere i Syrien tillægger det stor betydning.

- Jeg stemte, fordi dette valg vil afgøre landets fremtid. Jeg håber, at vinderne vil være tro mod nationen - endnu mere end mod vælgerne, sagde den 37-årige Yamin al-Homsi på valgdagen.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.