Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Assad vil give en politisk løsning i Syrien et forsøg

Assad vil bruge militære midler til at genvinde oprørskontrollerede områder, hvis en politisk løsning fejler.

Syriens præsident, Bashar al-Assad, fortæller under et interview med en iransk tv-station, at han er villig til at give en politisk løsning en chance. Sana/Reuters
Syriens præsident, Bashar al-Assad, fortæller under et interview med en iransk tv-station, at han er villig til at give en politisk løsning en chance. Sana/Reuters

Damaskus. Syriens præsident, Bashar al-Assad, er villig til at give en politisk løsning i de oprørskontrollerede områder i det sydvestlige Syrien et forsøg.

Men fejler det, vil han ikke tøve med at bruge militære midler.

Det siger han onsdag i et interview med den iranske tv-station al-Alam News, som det syriske statsmedie Sana har oversat til engelsk.

- Vi giver den politiske proces en chance. Hvis det ikke lykkes, har vi ingen anden mulighed end at befri området med magt, siger Bashar al-Assad.

Det sydvestlige Syrien er et af de områder, som den syriske stat fortsat ikke har kontrol over, syv år efter at krigen begyndte at hærge i Syrien.

Assads styrker har genvundet kontrollen over mange oprørskontrollerede områder med støtte fra russiske luftstyrker og iranskstøttede militser.

Assad har gentagne gange understreget, at han har sat sig for at genvinde "hver en tomme" af landet.

Fra israelsk side er der stor bekymring for, hvorvidt styrker fra Iran eller den libanesiske shiamuslimske bevægelse Hizbollah dominerer områder af nabolandet Syrien.

I interviewet siger Assad, at der på nuværende tidspunkt ikke er nogle iranske militærbaser i Syrien, kun russiske.

Men, indvender han, hvis der "bliver brug for iranske militærbaser, vil vi ikke tøve".

Assad fortæller, at de syriske styrker støttes af soldater fra både Irak, Iran og Libanon.

Adspurgt hvorvidt han har bedt Hizbollah forlade Syrien, afviser han.

- Hizbollah udgør et fundamentalt element i denne krig. Opgøret er langt, og behovet for disse militære styrker vil fortsætte længe endnu, siger Assad.

Han fortæller videre, at han anser de amerikanske, franske, tyrkiske og israelske styrker i Syrien som besættelsesmagter.

De amerikanske styrker leder en koalition i det østlige og nordøstlige Syrien, som bekæmper Islamisk Stat, mens Tyrkiet bekæmper kurdiske grupper i det nordvestlige Syrien.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.