Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Assad: Samarbejde mod terror nødvendig

Den isolerede syriske præsident giver i interview udtryk for, at der er større behov for udveksling af informationer om terrorisme.

SYRIEN: Mens store dele af hans land er blevet indlemmet i terrororganisationen Islamisk Stats såkaldte kalifat, og hans hær bomber løs på civile og oprørere, giver Syriens præsident Bashar al-Assad onsdag udtryk for, at der er behov for et større internationalt samarbejde for at bekæmpe terrorismen.

Ifølge Reuters, siger Assad til det tjekkiske månedsmagasin, Literarni Noviny Newspaper, at de europæiske regeringers politik er årsag til de blodige angreb i Paris i sidste uge.

Bashar al-Assad mener, at der er behov for større udveksling af informationer mellem de lande, der bekæmper terrorisme, og Syrien bør inddrages.

Den syriske præsident har været lagt på is af det internationale samfund siden begyndelsen af 2011, hvor oprøret mod ham slog ud i lys lue, og hvor han gengældte de folkelige protester med snigskytter og kanonild.

Siden er vestlige lande begyndt på at yde beskeden våbenstøtte til de moderate oprørere, hvad der har ophidset Assad, som gennem hele forløbet har betegnet oprørerne over en bred kam som »terrorister«.

Derfor lyder hans argument i det tjekkiske magasin ifølge Reuters:

»Vi har sagt til Vesten, at de ikke kan støtte terrorisme og samtidig tilbyde en politisk paraply til dem, for det vil falde tilbage på deres egne nationer,« siger den syriske præsident.

De få allierede, som Syrien har i dag, tæller primært Rusland og Iran.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.