Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Argentinsk fiskebåd med ni om bord forsvinder efter nødsignal

Redningsmandskab har bjærget et lig. Det vides dog ikke, om det er et af de savnede besætningsmedlemmer.

De efterladte til de 44 søfolk på ubåden San Juan har kritiseret den argentinske regering med præsident Mauricio Macri i spidsen for ikke at kommunikere tydeligt nok og for at opgive redningsaktionen. Juan Mabromata/arkiv/Ritzau Scanpix
De efterladte til de 44 søfolk på ubåden San Juan har kritiseret den argentinske regering med præsident Mauricio Macri i spidsen for ikke at kommunikere tydeligt nok og for at opgive redningsaktionen. Juan Mabromata/arkiv/Ritzau Scanpix

Buenos Aires. En argentinsk fisketrawler med ni besætningsmedlemmer om bord er forsvundet, efter at den udsendte et nødsignal.

Det oplyser myndigheder i landet ifølge nyhedsbureauet AFP.

Redningsmandskab har bjærget et lig fra det område, hvor båden forsvandt. Det står dog ikke umiddelbart klart, om der er tale om et af de savnede besætningsmedlemmer.

Den 28 meter lange trawler med navnet "Rigel" udsendte et nødsignal ud for Chubut-provinsens kyst, der ligger omkring 200 kilometer øst for byen Trelew.

To flådeskibe og et fly er sat ind i eftersøgningen. Det sker i et område, hvor der er blevet fundet en redningsvest fra trawleren. Andre skibe i området er ligeledes blevet bedt om at forsøge at hjælpe med at finde den savnede besætning.

Den forsvundne båd vækker grufulde minder om en lignende sag fra Argentina.

Således forsvandt ubåden "San Juan"med 44 besætningsmedlemmer om bord 15. november sidste år, efter at den havde meldt om problemer med batteriet. Den befandt sig på det tidspunkt flere hundrede kilometer fra kysten.

Siden var der tavshed, og to dage senere meddelte flåden, at den ikke kunne få kontakt med ubåden, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge flåden havde den i neddykket tilstand kun ilt til besætningen til syv døgn.

Da de syv døgn var gået, kom det frem, at der på dagen for ubådens forsvinden var registreret en eksplosion i havet på det sted, hvor fartøjet sidst havde givet lyd fra sig.

27. november sagde flåden, at vand var kommet ind i ubåden, og det fik batteriet til at kortslutte, inden den forsvandt.

Og 15 dage efter at ubådens mandskab sidst gav lyd fra sig, opgav flåden at finde den med besætningen i live.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.