Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Argentina opgiver håb om at finde ubådsmandskab i live

Redningsindsatsen efter den argentinske ubåd, der har været væk i mere end to uger, er stoppet.

Arkivfoto: Den forsvundne u-båd ARA San Juan ses her forlade Buenos Aires' havn under en sejlads i 2014.
Arkivfoto: Den forsvundne u-båd ARA San Juan ses her forlade Buenos Aires' havn under en sejlads i 2014.

Argentina har opgivet at finde den ubåd, der har været forsvundet i 15 dage, med besætningen i live. Det skriver Reuters.

Eftersøgningen efter ubåden fortsætter, men er ikke længere en redningsoperation.

- Mere end det dobbelte antal dage, hvor det ville have været muligt at redde mandskabet, er gået, siger talsmand for den argentinske flåde Enrique Balbi ifølge Reuters.

Ubåden, ARA San Juan, havde 44 besætningsmedlemmer om bord, da den forsvandt den 15. november.

Sidste torsdag oplyste den argentinske flåde, at man havde observeret en lyd, der kunne være en eksplosion i området, hvor ubåden forsvandt.

Lyden blev opfanget få timer efter den sidste kommunikation fra ubåden, som forsvandt onsdag den 15. november.

Lyden blev opfanget fra ubåden sidst kendte position af et internationalt organ, som overvåger overholdelse af aftaler om atomvåbenprøvesprængninger med et netværk af lytteposter.

- Lytteposterne, der er designet til at spore hemmelige atomprøvesprængninger, sporede en lyd "som er konsistent med en ikke-nuklear eksplosion".

- Men der er ingen sikkerhed for dette, sagde den hydroakustiske ingeniør Mario Zampolli fra det internationale organ, Ctbto, som har hovedsæde i Wien.

Ubåden meldte om mekaniske problemer og blev omdirigeret til en flådebase, før den forsvandt. Den udsendte ingen nødsignaler.

Den tyskbyggede dieselelektriske ubåd er fra 1985 var sidst på værft i 2014.

De fleste ubåde kan sende lokaliserings-bøjer til overfladen, som kan sende nødsignaler via satellit. Men der er ingen tegn på, at dette skete.

Flere andre lande bistår Argentina i eftersøgningen af ubåden. Eftersøgningen fortsætter, men altså ikke længere under forudsætning af, at man forsøger at finde den med besætningen i live.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.