Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Arbejdsløsheden i eurolandene er eksploderet

I de 17 eurolande er arbejdsløsheden på det højeste niveau, siden euroen blev indført i 1999.

Arbejdsløsheden i de 17 eurolande er rekordhøj og har aldrig været højere, siden euroen blev indført i 1999. Det skriver Reuters.

Ifølge nye tal fra EUs statistikorganisation Eurostat steg arbejdsløsheden i eurozonen i november til 11,8 procent, hvilket betyder, at 18,8 millioner borgere i de 17 lande i dag står uden job.

På blot en måned, fra oktober til november, er der kommet 113.000 flere arbejdsløse i eurozonen, og på bare et år er arbejdsløsheden steget med 1,2 procent, hvilket svarer til to millioner flere arbejdsløse.

I hele EU er arbejdsløsheden for de 27 medlemslande steget fra 10 til 10,7 procent på et år, og lige nu er 26 millioner europæere ikke i job.

Selvom frygten for et kollaps i eurozonen på grund af stor regeringsgæld i flere af medlemslandene er ved at aftage, ser økonomien i mange EU-lande stadig ud til ikke at vokse, og arbejdsløsheden stiger.

Spanien har nu den højeste arbejdsløshed med hele 26,6 procent af arbejdsstyrken, som overstiger Grækenlands 26 procent, skriver nyhedsbureauet AFP ifølge New York Times.

I EU-lande som Østrig, Luxembourg og Tyskland ser det lidt bedre ud, og det er de tre lande med den laveste arbejdsløshed på henholdsvis 4,5, 5,1 og 5,4 procent.

Ifølge Eurostat var novembers arbejdsløshed i både USA og Storbritannien på 7,8 procent, mens den ligger på 10,5 procent i Frankrig.

Eurostat konkluderer samtidig, at i forhold til sidste år er arbejdsløshedsniveauet steget i 18 EU-lande, mens det er faldet i syv og har været forholdsvis stabilt i to lande, Danmark og Ungarn. Arbejdsløsheden i Danmark ligger nu på 7,9 procent.

De 17 eurolande tæller Belgien, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Irland, Italien, Luxembourg, Portugal, Spanien, Tyskland, Østrig, Slovenien, Malta, Cypern, Slovakiet og Estland.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.