Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Arabiske prinsesser holdt slaver på belgisk luksushotel

Længe ventet retsopgør indledt mod stenrige arabere, der behandlede ansatte fra fattige lande som dyr.

En af de tidligere ansatte (kvinden i midten) ankommer til retssagen i Bruxelles.
En af de tidligere ansatte (kvinden i midten) ankommer til retssagen i Bruxelles.

Det belgiske retsvæsen indledte torsdag en opsigtsvækkende retssag mod en gruppe arabiske prinsesser.

De er anklaget for at behandle deres private tjenestefolk umenneskeligt, da de boede på et luksushotel i Bruxelles.

Prinsesse Shekha Alnehayan og hendes syv døtre lejede deres sædvanlige luksussuiter på Conrad Hotel i flere måneder i 2008. Det oplyser den tyske radiostation Deutsche Welle.

Her havde de ansat kokke, tjenestepiger og babysittere. Men de måtte aldrig forlade den etage, hvor den arabiske royale familie boede.

De mere end 20 ansatte måtte arbejde nat og dag, og de måtte opfylde hvert eneste af prinsessernes ønsker. De ansatte fik ikke mad nok, ingen værelser og ingen seng.

»De måtte aflevere deres pas i de måneder, hvor de arbejdede uafbrudt for penge, som de aldrig rigtigt fik,« siger anklageren Philippe Mortiaux.

Mortiaux skitserede torsdag sagens hovedlinjer.

De ansatte var blevet lovet en lav løn på omkring 800 kroner.

Sagen har været under opbygning siden 2008. De otte anklagede i sagen var ikke mødt op torsdag. De var i stedet repræsenteret af advokater, hvilket er muligt i henhold til den belgiske lovgivning.

»De behandlede ikke blot deres tjenestefolk som slaver, men som »køer«,« siger anklagemyndigheden.

Politi og repræsentanter for det belgiske arbejdsministerium gennemførte til sidst en razzia på den lukkede hoteletage på det luksushotel, som mange regeringschefer foretrækker at bo på under ophold i Bruxelles.

Politiets indgriben kom, efter at en tjenestepige var flygtet fra hoteletagen og røbede de skrækkelige forholde i en af storbyens luksusenklaver.

Ved politioperationen blev 17 mennesker befriet fra deres fangenskab. De kom fra kriseramte eller forarmede lande - blandt andet Indien, Egypten, Tyrkiet, Irak, Filippinerne, Marokko, Irak og Syrien.

Mange af dem havde været fanger i otte måneder.

»Vi er overbevist om, at de 17 piger var ofre for menneskesmuglere,« siger belgiske embedsmænd.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.