Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Apple-grundlæggers super-yacht tilbageholdes

Designeren Philippe Starck i millionstrid med Steve Jobs arvinger.

Steve Jobs' luksusyacht »Venus« bygget af den hollandske skibsbygger Royal de Vries i Aalsmeer, og med interiør designet af den verdenskendte designer Philippe Stack.
Steve Jobs' luksusyacht »Venus« bygget af den hollandske skibsbygger Royal de Vries i Aalsmeer, og med interiør designet af den verdenskendte designer Philippe Stack.

Inden sin død i 2011 igangsatte den stenrige grundlægger af Apple, Steve Jobs, byggeriet af en enorm luksusyacht med navnet Venus til omkring 750 millioner.

Skibet, der har et ret specielt udseende, som kan give associationer til operaen i København, blev døbt her i efteråret i Amsterdam, hvor hans enke Laurene og tre af parrets børn var til stede.

Skibet skulle have været leveret i USA, men nu tilbageholdes det af hollandske myndigheder, fordi Jobs-familien og den internationalt kendte designer Philippe Starck, som har været designer på skibet, strides om regningen.

Philippe Starck siger, at han har tre millioner euro til gode, svarende til 22,5 millioner kroner - en tredjedel af designerens samlede regning.

- Skibet er splinternyt, men der er et krav på tre millioner i euro, og det må parterne nu finde ud af, siger en talsmand for havnemyndighederne til BBC.

Ifølge designerens advokat forelå der ikke en detaljeret kontrakt om arbejdet. Parterne stolede på hinanden. Aftalen var, hedder det, at Philippe Starcks selskab skulle have en bestemt procentsats af de samlede byggeomkostninger, skriver Die Welt. Starck kræver ni millioner euro, men arvingerne tilbyder seks.

Steve Jobs var selv med til at designe skibet, der er 70 meter langt og indrettet til at kunne rumme 12 gæster. Det er luksuriøst indrettet, og udvendig er skibet præget af masser af rustfrit stål på bl.a. den usædvanlige stævn, store vinduer og aptering i ædeltræ.

Jobs-familiens advokater ønsker ikke at udtale sig om sagen, mens Philippe Starck siger, at han forventer en hurtig løsning på striden.

Steve Jobs døde af kræft i oktober 2011.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.