Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Appeldomstol giver Trumps indrejseforbud endnu en kæberasler

Borgere fra Iran, Libyen og Somalia er blant tdem, som Donald Trump gerne vil begrænse adgang til USA.

En appeldomstol har afgjort, at man fortsat vil blokere for amerikansk præsident Donald Trumps indrejseforbud.
En appeldomstol har afgjort, at man fortsat vil blokere for amerikansk præsident Donald Trumps indrejseforbud.

Endnu en appeldomstol opretholder en blokering af den amerikanske præsident Donald Trumps 90 dages indrejseforbud mod seks overvejende muslimske lande.

Indrejseforbuddet ville betyde, at borgere fra Iran, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen ikke kan rejse ind i USA i 90 dage.

Det er en appeldomstol i San Francisco, som mandag har stadfæstet en blokering af Trumps midlertidige indrejseforbud rettet mod borgere fra seks lande i Mellemøsten og Afrika.

Tidligere har en appeldomstol i Virginia også stadfæstet blokeringen af indrejseforbuddet. Den konkluderede, at Trump havde til hensigt at diskriminere mod muslimer fra de seks lande, som var omfattet af forbuddet.

Trump luftede sine planer om at udelukke muslimer fra USA flere gange under valgkampen. Han sagde det blandt andet i december 2015 efter et angreb i San Bernardino, Californien, hvor et par med pakistanske rødder dræbte 14 personer.

I januar kort efter sin indsættelse udsendte præsidenten det første dekret, som forbød borgere fra syv lande at rejse ind i USA. Dekretet blev dog stoppet af en dommer i staten Washington.

Et nyt dekret skulle efter planen være trådt i kraft 16. marts - ti dage efter underskrivelsen. Men det er også blevet bremset.

Den amerikanske justitsminister, Jeff Sessions, har sagt, at indrejseforbuddet skulle beskytte USA mod terrorangreb, og at det vil blive bragt for højesteret.

Efter de seneste afgørelser er dekretet ugyldigt i hele USA, indtil en appeldomstol eller højesteret eventuelt omgør afgørelsen.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.