Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Appeldomstol afviser at genindføre Trumps indrejseforbud

En appeldomstol ser ikke grund til at nægte borgere fra syv lande i Afrika og Mellemøsten indrejse i USA.

Washington. En amerikansk appeldomstol afviser umiddelbart USA's justitsministeriums anmodning om at genindføre præsident Donald Trumps indrejseforbud.

Natten til søndag dansk tid appellerede justitsministeriet formelt en afgørelse fra en føderal domstol, som fredag satte indrejseforbuddet midlertidigt ud af kraft.

Få timer senere - søndag formiddag dansk tid - har appeldomstolen svaret med en afvisning.

Det var den føderale dommer i Seattle i delstaten Washington, James Robart, som fredag beordrede et midlertidigt og landsdækkende stop for indrejseforbuddet.

Dommer James Robart traf sin beslutning på baggrund af en klage mod indrejseforbuddet fra delstaterne Washington og Minnesota. Men dommeren gjorde kendelsen gældende for hele USA.

Efter dommerens kendelse fredag reagerede Donald Trump i særdeles kritiske vendinger på Twitter. Dommerens kendelse var latterlig og skandaløs, lød det.

Da Justitsministeriet valgte at appellere kendelsen, var Trump tilsyneladende optimistisk.

- Vi kommer til at vinde. For landets sikkerheds skyld vinder vi, udtaler han på et pressemøde natten til søndag dansk tid.

Trump-administrationen mener, at indrejseforbuddet er "lovligt og hensigtsmæssigt".

Appeldomstolen afviser dog umiddelbart at genindføre indrejseforbuddet og giver det amerikanske justitsministerium en kort frist indtil mandag til at komme med et modsvar.

Forbuddet, som gjaldt syv lande med overvejende muslimske befolkninger, blev indført forrige fredag med øjeblikkelig virkning. Det skulle i første omgang vare 90 dage.

Det drejer sig om landene Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.