Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Antallet af vilde tigre er steget for første gang i årtier

Tidligere var det ikke sikkert, at tigeren ville overleve som art. Sådan er det ikke længere, siger WWF.

København: Antallet af tigre er for første gang i flere årtier steget. Det betyder, at der nu er næsten 3900 vilde tigre i verden.

Ifølge nye optællinger fra WWF Verdensnaturfonden og Global Tiger Forum er der siden 2010 kommet 700 flere tigre.

- For nogle år siden kunne vi ikke være sikre på, at tigeren ville overleve som art. Sådan er det ikke længere, og det er virkelig en fantastisk nyhed, siger Gitte Seeberg, som er generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden i Danmark.

Det er i lande som Indien, Rusland, Nepal og Bhutan, at antallet af vilde tigre er steget. Det skyldes blandt andet, at de store kattedyrs levesteder har fået bedre beskyttelse.

- At antallet af vilde tigre nu stiger, giver os håb for fremtidens arbejde med at redde truede dyr og deres levesteder. Vi ved, at vi kan gøre en forskel og skabe positive resultater, når vi arbejder sammen på tværs af regeringer, lokale samfund og ngo?er, siger Gitte Seeberg i en pressemeddelelse.

Det præcise tal for optællingen lyder på, at der nu alt i alt lever 3890 vilde tigre i verden. For 100 år siden var der i størrelsesordenen 100.000 vilde tigre i verden.

Ifølge den nyeste optælling er der 2223 tigre i Indien, som dermed er det land med flest tigre. Rusland ligger på en andenplads med 433 tigre.

Målet for WWF og Global Tiger Forum er at fordoble antallet af tigre fra 2010 til 2022. Det skal altså bringe antallet af vilde tigre helt op på over 6000 tigre i 2022.

Tigeren er dog fortsat en af verdens mest truede dyrearter, særligt på grund af krybskytteri og fældning af skove, som forsvinder for at skaffe tømmer til salg og landbrug.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.