Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Antal af næsehornsdrab falder - for langsomt mener WWF

Selv om niveauet af krybskytteri på næsehorn er stagneret, er udviklingen stadig farlig, mener WWF.

Selv om antallet af dræbte næsehorn falder, går det for langsomt, mener WWF Verdensnaturfonden. Næsehornet her er afbildet i 2015, hvor antallet af dræbte næsehorn var højere. Scanpix/Stefan Heunis/arkiv
Selv om antallet af dræbte næsehorn falder, går det for langsomt, mener WWF Verdensnaturfonden. Næsehornet her er afbildet i 2015, hvor antallet af dræbte næsehorn var højere. Scanpix/Stefan Heunis/arkiv

København. For tredje år i træk er der blevet dræbt færre næsehorn i Sydafrika end året før, viser tal fra WWF Verdensnaturfonden.

Men selv om kurven er knækket, er tallene et tegn på en nedslående trend, siger Jacob Fjalland, der er international programchef i WWF Verdensnaturfonden, i en pressemeddelelse.

»Selv om det går den rigtige vej, går det ikke hurtigt nok. Hvis ikke vi ikke får krybskytteriet hurtigere ned, så ender vi med at komme for sent«, siger han.

I 2017 blev 1028 næsehorn dræbt. Det er 26 færre end året før. I alt er der cirka 25.000 næsehorn tilbage i hele Afrika.

Krybskytteri på næsehorn har flere gange bølget frem og tilbage. I 70'erne og 80'erne var det ifølge WWF Verdensnaturfonden så voldsomt, at næsehornet var i fare for at uddø.

Fra 1970 til 1992 blev bestanden af sorte og hvide næsehorn nedbragt med 96 procent. Siden er flere bestande sikret ifølge WWF Verdensnaturfonden.

I slutningen af 00'erne steg krybskytteriet igen. Og i 2011 blev tre underarter af det sorte næsehorn erklæret uddød.

I Sydafrika steg drab på næsehorn fra 83 i 2008 til 1215 i 2014.

»Det er selvfølgelig en rigtig god nyhed, at antallet af dræbte næsehorn i Sydafrika er faldet for tredje år i træk. Men de 1028 næsehorn, der blev dræbt sidste år, er stadig alt, alt for mange,« siger Jacob Fjalland.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.