Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anne Franks dagbog udsat for japansk hærværk

Hundredvis af udgaver af Anne Franks dagbog er blevet udsat for hærværk i Tokyo.

Beretningerne om Anden Verdenskrig fortalt af den unge, hollandske pige Anne Franks er nu blevet udsat for hærværk i Japans hovedstad, Tokyo. Flere frygter, det er resultatet af en højredrejning i japansk politik.

Mindst 250 udgaver af Anne Franks dagbog er blevet revet i stykker og ødelagt rundt omkring på offentlige biblioteker i den japanske storby, fortæller japanske myndigheder.

Toshihiro Obayashi, der er leder af bibliotekerne i Suginami-området, siger, at de aldrig har oplevet noget lignende. Her er 119 bøger ødelagt.

»Hver enkelt bog, der dukker op i forbindelse med »Anne Frank« på søgninger, er blevet ødelagt på vores biblioteker,« fortæller Obayashi.

Japans nationalistiske premierminister, Shinzo Abe, er for nylig blevet anklaget for at have fokuseret sin politik mod højre. Landet har en meget homogen befolkning og ingen stor, jødisk befolkningsgruppe. Men hærværket kommer alligevel som et chok.

Yasumi Iwakami, der er freelancejournalist og skriver om sociale forhold i Japan, skriver på Twitter, at der har været spredte »vrangforestillinger« om en mulig jødisk konspiration bag Holocaust. ?»Men volden er ikke set i sådan en grad før,« siger han.

Historien er allerede nået kloden rundt. I USA har en jødisk gruppe The Simon Wiesenthal Center skrevet på deres hjemmeside, at de både er chokerede og bekymrede.

»Kun mennesker gennemsyret af fanatisme og had ville ønske at ødelægge Annes historiske, modige, håbefulde og kærlighedsfyldte ord, der blev skrevet med visheden om en nært forestående undergang,« skriver Abraham Cooper, der er foreningens prodekan og tilføjer:

»Vi opfordrer de japanske myndigheder til at arbejde hårdt for at finde ud af, hvem der står bag denne hadekampagne.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.