Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anklager renser eneste mistænkte efter tysk busangreb

Efterforskere står nu uden mistænkte efter angrebet mod fodboldklubben Borussia Dortmunds spillerbus.

Efterforskerne står nu uden mistænkte i sagen, hvor tre sprængladninger blev udløst ved fodboldklubben Borussia Dortmunds spillerbus tirsdag.

Således har den føderale anklager renset den eneste tilbageværende mistænkte i sagen torsdag.

Det oplyser anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Nyheden markerer et tilbageslag for efterforskerne, der har beskrevet angrebet mod spillerbussen som "en terrorhandling".

Efterforskerne har tidligere oplyst, at man fokuserer på mistænkte inden for det "islamistiske spektrum".

Ifølge anklagemyndigheden er den mistænkte blevet renset, fordi "efterforskningen ikke har fundet bevis på, at den mistænkte deltog i angrebet", lyder det i en pressemeddelelse.

De tyske myndigheder har dog alligevel valgt at opretholde tilbageholdelsen af den 26-årige iraker. Det skyldes, at han er mistænkt for at have forbindelse til den militante bevægelse Islamisk Stat.

Efterforskerne havde ellers fundet frem til to mistænkte i sagen, der mentes at have forbindelse til et stort netværk af jihadister i Ruhr-distriktet.

Det skete, efter at man havde fundet tre identiske breve på gerningsstedet.

Brevene indeholdt blandt andet et krav om, at Tyskland skulle stoppe sit engagement i en koalition, der bekæmper Islamisk Stat.

Derudover krævede brevets forfatter, at Tyskland skulle lukke en amerikansk luftbase i byen Ramstein.

Den tyske avis Bild skriver, at tysk politi har overvåget den 26-årige iraker i adskillige måneder. Efter aflytninger af irakerens telefon fik politiet mistanke om, at han havde sprængstoffer i sin lejlighed.

Men en ransagning i irakerens hjem gav intet resultat, skriver Bild.

Fodboldklubben Borussia Dortmund har kritiseret beslutningen om kun at udsætte Champions League-kampen mod Monaco i 24 timer.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.