Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anholdt nordafrikaner forbindes med drab på turister

De tyske myndigheder sætter en 36-årig tuneser, der onsdag morgen blev anholdt i Frankfurt, i forbindelse med to terrorangreb i Tunesien

De tyske myndigheder sætter en 36-årig tuneser, der blev anholdt i Frankfurt onsdag morgen. i forbindelse med angrebet på Bardo-museet (billedet). Her blev 21 turister og en sikkerhedsvagt dræbt. Islamisk Stat tog efterfølgende ansvar for angrebet.
De tyske myndigheder sætter en 36-årig tuneser, der blev anholdt i Frankfurt onsdag morgen. i forbindelse med angrebet på Bardo-museet (billedet). Her blev 21 turister og en sikkerhedsvagt dræbt. Islamisk Stat tog efterfølgende ansvar for angrebet.

Den tunesiske mand, der onsdag morgen blev anholdt under en omfattende anti-terroraktion i Frankfurt, er eftersøgt i Tunesien for at have deltaget i to terrorangreb. Oplysningerne blev ifølge hjemmesiden Merkur offentliggjort af de tyske myndigheder onsdag formiddag på en pressekonference.

»Den tunesiske mand er eftersøgt af myndighederne i sit hjemland som følge af deltagelse i angrebet på Bardo Nationalmuseet i Tunis i marts 2015,« refererer Merkur fra pressekonferencen, hvor Alexander Badle, talsmand for Frankfurts statsanklagers kontor, udtalte sig til pressen.

Angrebet på Bardo-museet blev udført af to gerningsmænd, der trængte ind på museet, åbnede ild og dræbte 21 turister og en sikkerhedsvagt. Islamisk Stat tog efterfølgende ansvar for angrebet.

Det andet terrorangreb, som den 36-årige anholdte tuneser sættes i forbindelse med, fandt sted i den tunesisk-libyske grænseby Ben Guerdane i marts 2016. Her krydsede en gruppe væbnede IS-jihadister grænsen fra Libyen og dræbte syv civile og 13 soldater.

Under overvågning

Den anholdte er ikke navngivet af de tyske myndigheder. Han mistænkes ifølge Der Spiegel for at have rekrutteret på vegne af Islamisk Stat i Tyskland og har ifølge de tyske myndigheder været under konstant overvågning.

Talsmand Alexander Badle oplyste ligeledes på pressekonferencen, at den 36-tuneser var i færd med at planlægge endnu et terrorangreb, da han blev anholdt.

Tyske medier oplyser, at den 36-årige søgte asyl i Tyskland i august 2015. Et år senere blev han arresteret for vold og stod på det tidspunkt til at blive udleveret til Tunesien. Ifølge de tyske myndigheders udlægning af sagen på pressekonferencen blev tuneseren ikke udleveret, fordi Tunesien ikke formåede at videresende de nødvendige formalia til Tyskland. I stedet blev han løsladt, og placeret under overvågning indtil anholdelsen onsdag morgen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.