Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Angribere på London Bridge bar falske selvmordsveste

Terrorister fra London-angreb skabte frygt ved at bære falske sprængstoffer på sig, siger britisk politi.

Falske selvmordsveste, som blev båret af angrebsmændene på London Bridge, var fremstillet af engangs-vandflasker bundet fast på læderbælter, siger det britiske politi søndag. Reuters/Handout
Falske selvmordsveste, som blev båret af angrebsmændene på London Bridge, var fremstillet af engangs-vandflasker bundet fast på læderbælter, siger det britiske politi søndag. Reuters/Handout

De falske selvmordsveste, som blev båret af angrebsmændene på London Bridge, var fremstillet af engangs-vandflasker bundet fast på læderbælter. Det siger det britiske politi søndag.

»Jeg har ikke tidligere set denne metode anvendt i Storbritannien. Terroristerne skaber maksimal frygt ved at bære falske sprængstoffer på sig,« siger Dean Haydon, en ledende politimand.

Politiet har offentliggjort fotos af de blodplettede flasker fra vestene. Der er viklet gråt og sort tape om flaskerne, som var sat fast på angribernes bælter.

»Alle der så dem har troet på, at de var ægte. Det er svært at sige, hvad der har motiveret angriberne til at bære dem,« siger Haydon og tilføjer:

»Måske havde de planer om, at angrebet skulle udvikle sig til en form for belejring. Eller de ville bruge vestene som en slags selvbeskyttelse over for politiets skydevåben.«

Khuram Butt, Rachid Redouane og Youssef Zaghba dræbte otte mennesker sent sidste lørdag ved at køre ind i fodgængere og derefter stikke tilfældige forbipasserende ned. De tre mænd blev skudt og dræbt af politiet.

De tre mænd forsøgte før angrebet at leje en stor lastbil på 7,5 ton.

Det var ifølge politiet gruppens leder, Khurum Butt, der forsøgte at leje lastbilen inden angrebet. Det mislykkedes dog, fordi Butts betaling ikke kunne godkendes af udlejningsfirmaet.

I stedet lejede de tre mænd en mindre varebil og fyldte den med grus. Det var sandsynligvis for at øge vægten og dermed gøre mere skade.

Alle tre gerningsmænd var bevæbnet med en lyserød køkkenkniv på 31 centimeter.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.