Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Angreb målrettes børn i Den Centralafrikanske Republik

Børn er blevet bevidste mål for angreb i Den Centralafrikanske Republik, hvor blodsudgydelserne fortsætter med uformindsket styrke, oplyser UNICEF.

DEN CENTRALAFRIKANSKE REPUBLIK: Børn i Den Centralafrikanske Republik er blevet bevidste mål for bevæbnede bander, fortæller hjælpearbejdere.

En embedsmand fra UNICEF bekræfter over for Al Jazeera lørdag, »at flere børn målrettet dræbes«. Samtidig vokser bekymringen for, at antallet af civile tab eskalerer i den vold, der har stået på siden et kup i marts sidste år.

UNICEF kalder angrebene mod børn, herunder halshugning og lemlæstelse, »et nyt lavpunkt«.

Ombretta Pasotti, der koordinerer arbejdet med den italienske NGO på et børnehospital i hovedstaden, Bangui, bekræfter bandernes forfærdelige strategi over for nyhedsbureauet AFP:

»Før var børnene indirekte ofre, men i dag er nogle af dem direkte mål,« fortæller hun.

»Nogle børn er ofre for vildfarne kugler og granatsplinter, mens nogle er blevet såret tilfældigt. Men så har vi også børn, der er blevet skudt, fordi de er muslimer,« tilføjer hun.

UNICEF har bekræftet 16 drab på børn siden 5. december, mens flere end 60 er blevet såret i sammenstød mellem muslimske krigere og kristne militser.

Fredag oplyste FNs Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, ifølge Reuters, at næsten en million mennesker er blevet fordrevet fra deres hjem på grund af de voldsomme uroligheder.

Samtidig vanskeliggør urolighederne nødhjælpsarbejdet i landet, særligt i Bangui, hvor der alene er over en halv million fordrevne mennesker, hvoraf mere end halvdelen er børn.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.