Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Amnesty vil have dansk redningsskib til Middelhavet

Danmark bør omgående stille et af sine støtteskibe til rådighed for fremtidige redningsmissioner i Middelhavet, mener Amnesty International.

Det danske støttesskib Absalon.
Det danske støttesskib Absalon.

Den akutte krise i Middelhavet, hvor desperate bådflygtninge drukner i forsøget på at nå Europa, kalder på øjeblikkelig handling.

Det fastslår Amnesty International, der opfordrer de danske myndigheder til omgående at sende et af Forsvarets støtteskibe ned til området for bistå til fremtidige redningsoperationer.

»Det er desværre en forudsigelig katastrofe, som politikerne var advaret om. Uden en effektiv europæisk redningsoperation vil vi se endnu flere menneskelige katastrofer udspille sig på Europas dørtrin,« siger organisationens danske generalsekretær, Lars Normann Jørgensen, i en pressemeddelelse.

»De seneste dages tragedier viser med al tydelighed, at det haster med konkrete løsninger. Derfor opfordrer vi den danske regering til at påtage sig sin del af ansvaret og sende et af flådens skibe til Middelhavet så hurtigt som muligt for at udføre det nødvendige eftersøgnings- og redningsarbejde«, lyder det videre fra generalsekretæren.

EUs ledere er blevet hasteindkaldt til et møde i Bruxelles torsdag, hvor de akutte udfordringer skal diskuteres. Det sker efter, at op mod 1.300 mennesker er omkommet den seneste uge. Men Danmark bør gå forrest og handle øjeblikkeligt, siger Lars Normann Jørgensen.

»EUs ledere står nu med et valg, der handler om liv og død. Hvad vil de gøre for at forhindre flere katastrofer og flere druknede kvinder og børn? Mens vi venter på handling fra EU, kan Danmark vise vejen og gøre et af vores skibe klar til afsejling så hurtigt som muligt,« siger generalsekretæren.

Mandag erklærede udenrigsminister Martin Lidegaard (R) sig parat til at levere den nødvendige støtte til det trængte område.

»Vi har varslet, at vi er klar til at give et yderligere bidrag, enten i form af mandskab eller materiel alt efter, hvad EU har behov for,« sagde ministeren til Berlingske Nyhedsbureau.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.