Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Amnesty: Ukrainske separatister begår krigsforbrydelser

Separatisterne i det østlige Ukraine begår krigsforbrydelser som tortur, mishandling og regulere henrettelser af tilfangetagne soldater, advarer Amnesty International, der kræver en uvildig undersøgelse.

UKRAINE: Amnesty International beretter om drab, der ligner regulere henrettelser, i det østlige Ukraine, hvor prorussiske separatister tager soldater fra den ukrainske hær til fange. Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

»De nye beviser på disse drab bekræfter, hvad vi længe har haft mistanke om. Spørgsmålet er nu: Hvad vil separatistlederne gøre ved det?,« lyder spørgsmålet fra Denis Krivosheev, der er vicedirektør hos Amnesty International i Europa og Centralasien.

»Torturen, mishandlingen og drabene på tilbageholdte, sårede soldater er krigsforbrydelser. Disse ting skal undersøges hurtigt, grundigt og upartisk, og gerningsmændene skal retsforfølges i retfærdige retssager ved de anerkendte myndigheder,« uddyber Denis Krivosheev.

Optagelser, som Amnesty International er i besiddelse af, viser blandt andet, hvordan en ukrainsk soldat bliver forhørt - med tydelige tegn på, at han er blevet slået i ansigtet. Han forblev angiveligt i separatisternes fangenskab, indtil han blev dræbt.

Amnesty International ønsker at sende et klart signal til separatisternes selvudnævnte ledere:

»Lederne af den selvbestaltede Donetsk Republik i det østlige Ukraine skal sende deres medlemmer et klart budskab: De, der kæmper med dem eller på deres vegne, skal respektere krigens love,« siger Denis Krivosheev og tilføjer, at alle parter skal samarbejde fuldt ud med den uafhængige undersøgelse, han efterspørger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.