Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Amnesty: Tyskland må sætte ind mod bølge af hadforbrydelser

På to år er antallet af anmeldte forbrydelser mod asylcentre i Tyskland 16-doblet, siger Amnesty.

Tyskland gør ikke tilstrækkeligt for at sætte ind mod den markante stigning i antallet af hadforbrydelser i landet.

Det siger menneskeretsorganisationen Amnesty International i en rapport torsdag.

I de seneste to år er der sket en markant stigning i antallet af hadforbrydelser mod asylcentre, asylansøgere og mod etniske og religiøse minoriteter i Tyskland.

Hvor der i 2013 blev anmeldt i alt 63 forbrydelser mod asylcentre, steg antallet i 2015 til 1031, viser Amnestys rapport. Det er en stigning på mere end 1600 procent.

I samme periode steg antallet af racistisk motiverede forbrydelser mod etniske og religiøse minoriteter med 87 procent, fra 693 forbrydelser i 2013 til 1295 sidste år.

- Stigningen i hadforbrydelser gør, at Tyskland er nødt til at adressere de allerede eksisterende og veldokumenterede mangler i myndighedernes håndtering af racistisk vold, siger Marco Perolini, Amnestys EU-researcher.

Amnesty kritiserer i samme ombæring de tyske myndigheder for ikke at have lært tilstrækkeligt af de sager, hvor nynazistiske gruppe i sidste årti angreb flere asylcentre.

Også dengang fik tysk politi kritik for ikke i tilstrækkelig grad at efterforske angrebene som hadforbrydelser med racistisk motiv.

Tysklands justitsminister, Heiko Maas, skriver i et kommentar til nyhedsbureauet Reuters, at hans ministerium nu vil se nærmere på rapporten fra Amnesty og vurdere, om der er behov for at skride til handling.

- En ting er helt klart. En retsstat kan aldrig acceptere racistisk vold. Vi må gøre alt, hvad vi kan for hurtigt at fange gerningsmændene og straffe dem strengt, siger ministeren.

I 2015 kom der flere end 1,1 millioner asylansøgere til Tyskland.

Den store stigning i antallet af flygtninge og migranter og myndighedernes kaotiske håndtering af flygtningekrisen har pustet til fremmedhadet og medført en række ildspåsættelser og andre forbrydelser mod asylcentre i Tyskland.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.