Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Amnesty nægter at opgive al-Khawaja

Menneskerettighedsorganisationen tror stadig på, det er muligt at få løsladt Abdulhadi al-Khawaja, selv om Bahrains højesteret netop har stadfæstet hans livstidsdom.

Den tidligere sultestrejkende Abdulhadi al-Khawajas livstidsdom er blevet stadfæstet i Bahrain.
Den tidligere sultestrejkende Abdulhadi al-Khawajas livstidsdom er blevet stadfæstet i Bahrain.

BAHRAIN: Nu skal der lægges pres på kong Hamad al-Khalifa.

Kampgejsten har ikke forladt menneskerettighedsorganisationen Amnesty International, efter dansk-bahrainske Abdulhadi al-Khawaja mandag fik stadfæstet sin dom på livstid bag tremmer ved Bahrains højesteret.

Amnesty klynger sig fortsat til en mulighed for at få den tidligere sultestrejkende Abdulhadi al-Khawaja ud af fængslet i Bahrain.

- Retssystemet i Bahrain er langt hen ad vejen et politisk system, og det betyder, at det ikke slutter her. Der er måske ikke flere appelmuligheder, men der en mulighed for, at kongen vil benåde al-Khawaja og de andre 12 oppositionsledere, siger Stine Bech, der er kampagnekoordinator i Amnesty.

Og den mulighed vil Amnesty forfølge.

- Vi vil fortsætte med at lægge pres på kongen, og vi håber også, at det internationale pres fra Danmark og EU vil fortsætte, så Bahrains konge vælger at løslade al-Khawaja, siger Stine Bech.

Abdulhadi al-Khawaja og 12 andre aktivister fik alle stadfæstet deres domme, der spænder fra fem års fængsel til fængsel på livstid, ved Bahrains højesteret.

Dommene blev afsagt ved en militærdomstol i 2011 og stadfæstet af en civil domstol sidste år. Og kong Hamad al-Khalifa har tidligere afvist en benådning af Abdulhadi al-Khawaja, der har dansk statsborgerskab efter at have boet i Danmark i en årrække frem til 2001.

Nu håber Amnesty, at breve og underskriftsindsamlinger til fordel for al-Khawaja sammen med politisk pres kan få kongen til at ombestemme sig.

- Al-Khawaja har ikke gjort andet end at kæmpe for demokrati og menneskerettigheder med fredlige midler og burde slet ikke sidde i fængsel, siger Stine Bech.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.