Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Amnesty: Myanmar dræber og uddriver rohingyaer systematisk

Amnesty International fremlægger i rapport bevis for, at rohingya-muslimer bliver dræbt og uddrevet i Myanmar.

Mange rohingya'er er flygtet til Bangladesh.
Mange rohingya'er er flygtet til Bangladesh.

London. Flere end 530.000 rohingya-muslimer er i løbet af knap to måneder flygtet fra Myanmar på flugt fra landets sikkerhedsstyrker.

Rohingyaerne er mål for en systematisk forfølgelse, og de bliver både dræbt og voldtaget. Derudover brændes deres huse ned til jorden.

Sådan lyder de indledende konklusioner i en helt ny, omfattende rapport fra menneskerettighedsgruppen Amnesty International.

- I denne orkestrerede kampagne har Myanmars sikkerhedsstyrker på brutal vis hævnet sig mod hele rohingya-befolkningen i et forsøg på at drive den ud af landet, siger Amnesty Internationals direktør for krisehåndtering, Tirana Hassan.

Beretningerne om massedrab og uddrivelse i Myanmar er ikke nye, men Amnesty International fremlægger i rapporten helt nye beviser for overgrebene.

Beviserne er en blanding af hundredvis af interviews med rohingyaer samt læger, førstehjælpsmandskab, journalister og embedsmænd fra Bangladesh.

Derudover har Amnesty International også fundet og verificeret billeder og videoer samt satellitoptagelser, der peger på en systematisk forfølgelse af rohingyaerne.

- Myanmars myndigheder har måske troet, at de bogstaveligt talt kunne slippe af sted med massemord.

- Men moderne teknologi kombineret med utrættelig research har vendt oddsene imod dem, lyder det fra Tirana Hassan.

Krisen i Myanmar begyndte efter uroligheder mellem Myanmars magtfulde militær og rohingyaerne 25. august i år. Her angreb rohingya-oprørsgruppen Arakan Rohingya Salvation Army (Arsa) landets politi og militær.

Og siden har myndighederne altså ønsket hævn over samtlige rohingyaer.

I rapporten fortæller flere rohingyaer personlige historier om, hvordan de er blevet forfulgt af landets politi og militær.

Mange af dem har mistet familiemedlemmer de seneste knap to måneder.

I rapporten fremgår det også, at der i den nordlige Rakhine-delstat, hvor mange rohingyaer bor, har været 156 store brande siden 25. august. Forud for 25. august i år havde der ikke været en eneste brand i området i fem år.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.