Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Amnesty fortæller om »uhyrlige« overgreb i Yemen

Under Det Arabiske Forår blev der begået makabre overgreb i regionen Abyan i Yemen, viser en rapport fra Amnesty International.

YEMEN: Offentlige henrettelser, korsfæstelser og amputationer af arme og ben. Det var alt sammen en del af hverdagen i Yemen-regionen Abyan, mens titusindvis yemenitter var på gaden i hovedstaden Sanaa for at vælte præsiden Saleh.

Med offentlighedens fokus på folkets kamp i hovedstaden benyttede den islamistiske oprørsgruppe Ansar al-Sharia muligheden til vinde kontrollen over Abyun. Og det skete ifølge Amnesty International på en særdeles brutal måde.

- Abyan gennemlevede en sand katastrofe, da Ansar al-Shari’a og regeringsstyrker kæmpede om kontrollen i regionen i 2011 og første halvdel af 2012, siger Amnesty Internationals chef for Mellemøsten og Nordafrika, Philip Luther, i en pressemeddelelse.

Mænd, kvinder og børn blev ifølge Amnesty henrettet på åben gade, samtidig med at regeringstroppernes bomber regnede ned over dem.

Overgrebene bliver dokumenteret i rapporten »Conflict in Yemen: Abyans Darkest Hour« fra Amnesty, der vil have de ansvarlige for overgrebene stillet til ansvar.

- Yemens myndigheder må sikre, at den undersøgelseskommission, der blev annonceret i september 2012, afdækker de fuldstændig chokerende overgreb, der fandt sted. Tragedien i Abyan vil hjemsøge Yemen i årtier, medmindre de ansvarlige bliver stillet til ansvar og ofrene og deres familier får erstatning, siger Philip Luther.

Ansar al-Shari’a, der har forbindelser til al-Qaeda, havde kontrol med Abyan fra februar 2011 til juni 2012. Oprørsgruppen indførte egne religiøse domstole, hvor den henrettede og lemlæstede yemenitter for tyveri og for »at bryde kulturelle normer«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.