Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Amerikanske fly forbydes i særlige zoner i Syrien

Der skal oprettes sikre zoner i det krigshærgede Syrien, og her må kampfly fra USA og koalitionen ikke flyve.

Rusland, Tyrkiet og Iran underskrev et notat i Kasakhstan. Det skal sikre, at der oprettes sikre zoner i Syrien.
Rusland, Tyrkiet og Iran underskrev et notat i Kasakhstan. Det skal sikre, at der oprettes sikre zoner i Syrien.

Amerikanske kampfly får forbud mod at flyve i luftrummet over bestemte områder i Syrien. Det samme gør fly fra den amerikanskledede koalition mod Islamisk Stat (IS).

Områderne er de sikre zoner, der skal oprettes i det krigshærgede land som følge af et notat underskrevet af Rusland, Tyrkiet og Iran ved et fredsmøde i Astana.

Det oplyser Aleksander Lavrentjev, Ruslands udsending ved forhandlingerne, til det russiske nyhedsbureau Tass.

»Sagen er, at det i zonerne for nedtrapning ikke er tænkt, at fly skal operere - især ikke koalitionens styrker. Hverken med forudgående underretning om flyvninger eller ej,« siger han.

»De eneste steder, koalitionens luftvåben kan agere, er ved mål tilhørende Islamisk Stat. Når det kommer til missioner i zonerne, er områderne lukket for deres fly,« lyder det videre til Tass.

Rusland, Tyrkiet og Iran underskrev et notat i Kasakhstan. Det skal sikre, at der oprettes sikre zoner i Syrien.

Notatets formål er at nedtrappe konflikten, men detaljerne i dokumentet er fortsat uklare.

Ledere af delegationerne fra Rusland, Iran og Tyrkiet satte deres underskrift på notatet som garanter. Flere deltagere fra den syriske opposition valgte på det tidspunkt at udvandre fra mødet i Kasakhstans hovedstad, Astana.

Rusland og Iran støtter præsident Bashar al-Assad og hans syriske regime. Tyrkiet støtter omvendt nogle af oprørerne.

De tre lande er initiativtagere til fredsforhandlingerne i Kasakhstan. Møderne blev indledt i januar.

Kasakhstans udenrigsminister oplyste torsdag, at den næste runde forhandlinger om fred i Syrien vil finde sted i Astana i midten af juli.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.