Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Amerikanske diplomater opfordrer til opgør med Assad

En del ansatte i USA's udenrigsministerium opfordrer til militære angreb på Assads styrker i Syrien.

En moderat, demokratisk syrisk oprører tager bestik af Islamisk Stats stillinger i Syrien. En gruppe amerikanske diplomater kritiserer i et internt dokument USA's politik for at være ineffektiv i regionen. Reuters/Rodi Said
En moderat, demokratisk syrisk oprører tager bestik af Islamisk Stats stillinger i Syrien. En gruppe amerikanske diplomater kritiserer i et internt dokument USA's politik for at være ineffektiv i regionen. Reuters/Rodi Said

Dusinvis af amerikanske diplomater og ansatte i det amerikanske udenrigsministerium har underskrevet et internt dokument, som retter skarp kritik af Obama-administrationens handlemåde i Syrien.

I dokumentet, som refereres af Wall Street Journal og New York Times, drøftes muligheden af at bombe de syriske regeringsstyrker.

De såkaldte "dissidenter" opfordrer indtrængende til angreb mod præsident Bashar al-Assads på grund af regimets stadige brud på en skrøbelig våbenhvile, som skulle bringe den fem år lange borgerkrig til en afslutning.

Oplysningerne om den interne kritik af den amerikanske politik i Mellemøsten kommer samtidig med nye rapporter om russiske bombardementer i Syrien - kort efter Moskva havde bebudet en våbenhvile.

Diplomater opfordrer til, at USA overvejer en indsats med en skønsom blanding af forsvarsvåben og luftangreb.

USA's udenrigsminister, John Kerry, siger, at "dette dokument er vigtigt."

- Vi vil diskutere, når jeg er tilbage i Washington, siger Kerry.

Med kun syv måneder tilbage i Det Hvide Hus og en erklæret modstand mod at blive inddraget mere i konflikterne i Mellemøsten, er der dog ikke mange tegn på, at præsident Obama vil ændre kurs.

Obama-administrationens alternative linje, som gælder et samarbejde med russerne for at få en våbenhvile i stand, har dog ikke givet mange resultater.

- Denne kurs fik et yderligere slag, da Assads russiske allierede bombede i det sydlige Syrien, siger embedsmænd i det amerikanske forsvarsministerium Pentagon.

- Ruslands seneste handlinger skaber bekymring og tvivl om dets intentioner. Vi vil bede om en forklaring og bede dem forsikre, at dette ikke gentager sig, siger en anonym embedsmand.

New York Times citerer de kritiske amerikanske diplomater for at sige, at Assads fortsatte brud på våbenhvileaftalen fra februar betyder, at en politisk løsning ikke er mulig.

- Når det ikke har nogen følger, at en våbenhvileaftale brydes, så har regimet ingen grund til at forhandle med de moderate oprørsgrupper, siger diplomaterne og nævner samtidig, at regimet har brugt tøndebomber mod civile.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.