Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Amerikansk våbensalg sætter rekord

Debatten om den amerikanske våbenlov efter massakren i Newtown har sat gang i massehamstring.

USA: Aldrig tidligere har det amerikanske forbundspoliti FBI foretaget så mange baggrundscheck forud for våbenkøb som december 2012, hvor en bevæbnet mand dræbte 27 personer på en skole i Connecticut.

Reuters skriver, at FBI i løbet af december foretog 2,8 millioner check af potentielle våbenkøbere - et tal der kan anvendes som barometer på den hamstringsbølge, der satte ind efter amerikanske politikere, herunder præsident Obama, begyndte at tale om, at der måtte stramninger til i lyset af tragedien i Connecticut.

I forhold til december 2011 som ellers havde rekorden, er der tale om en stigning på 50 procent. Våben er en ret udbredt julegave i USA.

Våbensalget i USA ser også ud til at slå alle rekorder i 2012 som helhed med 19,6 millioner baggrundscheck hos FBl. Det er meget tæt på en femtedel flere end i 2011.

Præsident Obama har efter massakren på skolen slået til lyd for at forbyde salg til private af visse typer af hel- og halvautomatiske våben med mange skud i magasinet

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.