Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Amerikansk TV-vært fjernet efter påstand om krænkelser: »Han var et seksuelt rovdyr, og jeg var hans offer«

Otte kvinder beskylder Charlie Rose, der er en af USAs mest respekterede tv-journalister, for sexkrænkelser.

Charlie Rose er en af USAs mest fremtrædende TV-værter.
Charlie Rose er en af USAs mest fremtrædende TV-værter.

New York. Charlie Rose, der er en af USA's mest respekterede tv-journalister, er den seneste fremtrædende person, der anklages for seksuelle krænkelser.

Det har nu betydet, at tv-selskabet PBS er stoppet med at distribuere hans ugentlige interviewprogram "Charlie Rose".

Samtidig har CBS News valgt at fjerne ham fra programmerne "CBS This Morning", hvor Charlie Rose er medvært, og "60 Minutes", hvor han er korrespondent.

Det sker, efter at Washington Post har interviewet otte kvinder, der alle beskylder den 75-årige journalist for seksuelle krænkelser.

De otte kvinder, der alle har haft et arbejdsforhold til Charlie Rose, beskylder ham for at have gramset på dem og været nøgen foran dem. En af kvinderne har fortalt, at Charlie Rose har sagt, at han drømte om at se hende svømme nøgen.

- PBS er chokeret over at høre om disse dybt bekymrende anklager. Vi indstiller omgående distributionen af "Charlie Rose", lyder det i en pressemeddelelse fra den offentlige tv-distributør.

I en erklæring siger Charlie Rose, at han er "pinligt berørt" og undskylder sin opførsel.

En af kvinderne, som står frem i Washington Post, er Reah Bravo, der har været producer for Charlie Rose.

- Han var et seksuelt rovdyr, og jeg var hans offer, siger hun til avisen.

Charlie Rose indrømmer, at han til tider har opført sig upassende.

- Jeg tager ansvaret for det, selv om jeg ikke mener, at alle disse beskyldninger er sande, siger han.

Charlie Roses programmer bliver set i hele USA, hvor PBS distribuerer det til 94 procent af selskabets stationer i hele landet.

Selv om Charlie Rose er 75 år og tidligere har haft hjerteproblemer, bliver han beskrevet som en af de travleste tv-personligheder i USA.

Beskyldningerne mod Charlie Rose kommer, efter at flere andre prominente navne i den amerikanske medie- og underholdningsbranche er blevet fældet af tilsvarende beskyldninger.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.