Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Amerikansk satire narrer iransk statsmedie

Hvide amerikanere vil hellere stemme på den iranske præsident end Barack Obama, lød historien i Iran, der baserede sig på amerikansk satire.

Amerikanerne vil hellere sætte deres stemme på den iranske præsident Mahmoud Ahmadinejad end Barack Obama, lød det i en satirisk artikel fra The Onion.
Amerikanerne vil hellere sætte deres stemme på den iranske præsident Mahmoud Ahmadinejad end Barack Obama, lød det i en satirisk artikel fra The Onion.

Det iranske nyhedsbureau Fars, der siges at være tæt knyttet til det iranske regime, offentliggjorde en hel artikel fra den satiriske hjemmeside The Onion. Artiklen handlede om, at hvide amerikanere hellere ville stemme på den iranske præsident Mahmoud Ahmadinejad end Barack Obama.

Den satiriske artikel byggede på en falsk Gallup-måling, hvor 77 procent af de hvide amerikanske vælgere hellere ville se en baseballkamp og drikke øl med Mahmoud Ahmadinejad end Barack Obama.

Den opdigtede person Dale Swiderski fra West Virginina siger i artiklen, at han foretrak Mahmoud Ahmadinejad fordi: "Han tager det nationale forsvar alvorligt, og han aldrig ville lade homoseksuelle demonstranter fortælle ham, hvordan han skulle drive et land."

Fars News Agency havde gengivet hele historien uden at angive nogen kilde.

The Onion roser sit datterselskab

Redaktøren på satiresitet The Onion, Will Tracy, udsendte herefter en satirisk meddelelse om, at nyhedsbureauet Fars er The Onions datterselskab.

"De har fungeret som vores mellemøstlige bureau siden midten af 1980'erne, da The Onions T. Herman Zweibel startede nyhedsbureauet Fars under den nu afdøde øverste leder Ayatollah Khomeinis godkendelse. The Onion deler frit indhold med nyhedsbureauet Fars og vil derfor benytte lejligheden til at rose journalister på Irans fineste nyhedskanal for deres fremragende reportage."

Det er ikke første gang, at The Onions satiriske historier opfanges i udenlandske medier. I 2004 kunne en kinesisk avis fortælle, at medlemmer af den amerikanske kongres truede med at flytte ud af Washington, medmindre deres toiletter blev opgraderet.

Mahmoud Ahmadinejad er i disse dage i New York, hvor han onsdag talte på FNs generalforsamling.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.