Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Amerikansk politi anholder 13-årig med AK-47 for trusler

Efter skoleskyderi i Florida anholder politi 13-årig for med AK-47 for at udsende trusler om nyt skoleskyderi.

På en video på sociale medier har en 13-årig fra delstaten Missouri i USA optrådt med en AK-47 og truet med at begå et skoleskyderi. Scanpix/George Frey
På en video på sociale medier har en 13-årig fra delstaten Missouri i USA optrådt med en AK-47 og truet med at begå et skoleskyderi. Scanpix/George Frey

En 13-årig dreng i USA er blevet anholdt for trusler om at begå et skoleskyderi. Drengen optræder i en video på sociale medier med en AK-47 halvautomatisk riffel.

Det skriver lokalmediet Springfield News Leader.

Drengen kommer fra byen Republic i delstaten Missouri. Her har den lokale politiafdeling anholdt ham søndag morgen.

Anholdelsen kommer weekenden efter et skyderi på en skole i Parkland, Florida dræbte mindst 17 mennesker.

Den formodede gerningsmand ved skyderiet havde tidligere efterladt trusler om at begå et skoleskyderi på videomediet YouTube. Det føderale politi, FBI, havde efterforsket det men kunne ikke finde frem til personen bag truslen.

Politiet i Republic bider derfor mærke i, at videoen blev lagt op fredag aften, men myndighederne blev først gjort opmærksom på den aftenen efter.

Ved anholdelsen blev flere skydevåben og andre beviser konfiskeret fra den mindreåriges hjem.

- Elever og underviseres sikkerhed er den ypperste prioritet for Republic Politi og skoledistriktet i Republic, skriver det lokale politi i en meddelelse.

- Det er vigtigt, at elever og forældre omgående anmelder trusler som denne til ordensmagten, så en ordentlig efterforskning kan blive gennemført.

Ifølge lokalavisen Springfield News Leader siger den 13-åriges skoleinspektør, at de ansatte på skolen vil mødes mandag, før timerne begynder. Her vil de gennemgå, hvad de siger til eleverne.

Blandt andet vil de gentage, at skolens "procedure fungerer".

- Vi skal være opmærksomme på alle bekymrende hændelser, uanset hvor stor eller lille den er, siger inspektøren Chance Wistrom til lokalavisen.

Inspektøren opfordrer samtidig forældre til at lære deres børn at være "proaktive og forstå, hvilken rolle vi alle spiller for vores sikkerhed."

- Vi bør fortsætte med minde vores børn om ikke at være skræmte men konstant opmærksomme på deres omgivelser, siger Wistrom til avisen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.