Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Amerikansk minister mødes med sanktionsramt russer

Viceudenrigsminister fra USA drøfter Ukraine-krise med russisk topdiplomat med indrejseforbud til EU.

Topdiplomater fra USA og Rusland har fredag holdt møde i den vestligste del af Rusland, hvor de har drøftet krisen i Ukraine for at forsøge at afstive den skrøbelige våbenhvile.

Det siger en kilde tæt på forhandlingerne til AFP.

I spidsen for de amerikanske diplomater var viceudenrigsminister Victoria Nuland, mens den russiske delegation havde toprådgiveren fra Kreml Vladislav Surkov som leder.

De mødtes nær byen Kaliningrad i enklaven af samme navn. Den grænser op til Litauen og Polen.

Mødet fandt sted i Rusland, idet Surkov er blevet ramt af de vestlige sanktioner, som EU og også USA har indført mod russiske interesser og personer på grund af Ruslands rolle i Ukraine-konflikten.

Rådgiver Vladislav Surkov har derfor forbud mod at rejse ind i EU.

Trods det forhandles der, men det er svært for offentligheden at få at vide, hvad der er blevet talt om.

- Mødet er lukket for medierne. Emnet er Ukraine, siger kilden.

Tidligere på ugen talte USA's præsident, Barack Obama, i telefon med præsident Vladimir Putin i Moskva, og her blev krisen i Ukraine også drøftet.

Det samme skete torsdag, da den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, talte i telefon med sin russiske kollega, Sergej Lavrov.

De to blev i øvrigt enige om, at de skal mødes i Zürich i Schweiz 20. januar for at tale mere om Ukraine og den anden store krise, der lige nu står højest på den internationale dagsorden, krisen i Syrien.

USA siger, at Rusland skal indstille sin støtte til de prorussiske oprørere i den østlige del af Ukraine. Denne støtte destabiliserer ifølge USA Ukraine.

Præsident Putin giver derimod den ukrainske regering i Kijev skylden for den ulmende uro. Den russiske præsident siger, at de ukrainske myndigheder må etablere en "direkte dialog" med separatisterne i øst og blandt andet gå med til forfatningsmæssige forandringer.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.