Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Amerikansk milliardær giver FN 200 millioner til klimakamp

Michael Bloomberg, tidligere borgmester i New York, reagerer på, at USA trækker sig ud af klimaaftale.

Arkivfoto: Miliardæren Michael Bloomberg.
Arkivfoto: Miliardæren Michael Bloomberg.

Den amerikanske milliardær Michael Bloomberg har tilbudt FN 15 millioner dollar - næsten 100 millioner kroner - til bekæmpelse af klimaproblemer.

Tilbuddet kommer, efter at præsident Donald Trump har meddelt, at han trækker USA ud af Paris-klimaaftalen.

Pengene skal anvendes under FN's sekretariat for klimaforandringer - blandt andet som støtte til lande, der i Paris-klimaaftalen blev forpligtet til at gennemføre en række konkrete foranstaltninger.

»Amerikanerne bevæger sig ikke væk fra Paris-klimaaftalen. Tværtimod, vi bevæger os mod den,« siger Michael Bloomberg, som tilføjer, at pengene er givet i partnerskab med andre.

Den 75-årige Bloomberg, der var borgmester i New York fra 2002 til 2013, er ifølge magasinet Forbes den ottenderigeste person i verden. Han er også særlig FN-udsending for Byer og Klimaforandring.

Bloomberg siger, at borgmestre, guvernører og erhvervsledere fra "begge politiske partier vil skrive under på en erklæring om, at vi vil føje FN og sammen nå den fastsatte reduktion af CO2-udledning, som blev fastsat i Paris 2015".

En række delstater har dannet en alliance, hvor de er enige om at leve op til Paris-klimaaftalen inden for deres grænser.

Organisationen, som har fået navet USA's Klima Alliance, er dannet af tre delstaters guvernører, Jay Inslee i Washington, Andrew Cuomo i New York og Jerry Brown i Californien.

De tre delstater, hvor Demokraterne har magten, udgør over 20 procent af USA's befolkning. En række andre delstater er også enedes om at opretholde deres støtte til klimaaftalen.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.