Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Amerikansk magasin trækker omdiskuteret voldtægtshistorie tilbage

Det anerkendte amerikanske magasin Rolling Stone har officielt trukket en kontroversiel historie om gruppevoldtægter på universiteter tilbage efter heftig kritik.

Magasinet Rolling Stone trækker historie om voldtægt begået af Phi Kappa Psi-medlemmer. Her et billede af deres fraternityhus tilknyttet University of Virginia.
Magasinet Rolling Stone trækker historie om voldtægt begået af Phi Kappa Psi-medlemmer. Her et billede af deres fraternityhus tilknyttet University of Virginia.

Politiet har ikke fundet beviser, der understøtter anklagerne, og en journalistisk redegørelse har fundet flere graverende fejl i arbejdsmetoden.

Det anerkendte amerikanske magasin Rolling Stone har nu officielt trukket en artikel tilbage, der i november beskrev, hvordan en kvinde ved navn Jackie i 2012 blev gruppevoldtaget til en fest i et såkaldt broderskab på University of Virginia.

En historie, der beskrev en tendens - at universiteternes broderskabsklubber skaber flere og flere problemer med vold, seksuelle overgreb, druk og ulykker.

Rolling Stone-artiklen førte til demonstrationer, politiefterforskning og suspension af broderskaber eller de facto forbud.

Men den var ikke sand.

En politiundersøgelse har ifølge BBC ikke fundet noget grundlag for beskyldningerne fra Jackie, der kun er stået frem med sit fornavn.

Og en rapport fra Columbia School of Journalism konkluderer, at artiklen er en »journalistisk fiasko«, og at den manglede basal fakta-tjek, og at fejlene var gået uanfægtet igennem Rolling Stones redigering.

En del af kritikken fra Columbia School of Journalism lyder yderligere på, at de mange fejl i artiklen vil afholde andre kvinder fra at stå frem med deres historier, da den har skabt et billede af, at mange kvinder kommer med usande beskyldninger.

Rolling Stones redaktør Will Dana kalder ifølge BBC rapporten for »smertefuld læsning« og siger, at man vil gøre alt for at se magasinets arbejdsmetoder igennem i sømmene.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.