Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Amerikansk hangarskib indleder patruljering i omstridt hav

Spændingerne mellem USA og Kina løsnes ikke umiddelbart. Nu indledes patruljering i Det Sydkinesiske Hav.

ARKIVFOTO fra USS Carl Vinson.
ARKIVFOTO fra USS Carl Vinson.

Et amerikansk hangarskib med kampfly om bord er begyndt at patruljere i Det Sydkinesiske Hav.

Ifølge flåden har man påbegyndt en rutinemæssig patruljering i det omstridte farvand lørdag.

Det fremgår af skibet USS Carl Vinsons Facebook-side.

Kina har advaret USA mod at udfordre landets suverænitet, efter at amerikanerne har varslet, at de vil sende flådefartøjer til området.

Spændingerne mellem Kina og USA er blevet større, efter at Donald Trump har indtaget Det Hvide Hus. Ikke mindst efter at han tilsyneladende genoptog en ellers lukket diplomatisk forbindelse til Taiwan.

Han har også gentagne gange kritiseret kinesiske handelsaftaler. De nye takter fra Washington D.C. har givet anledning til bekymring over, hvorvidt konflikten om Det Sydkinesiske Hav kunne blusse op.

Kina har lagt beslag på stort set hele det ressourcerige farvand. Hvert år passerer handelsskibe med gods til en værdi på omkring fem billioner dollar - eller 35 billioner kroner.

Brunei, Malaysia, Filippinerne, Taiwan og Vietnam har også gjort krav på dele af Det Sydkinesiske Hav, der består af mange strategisk vigtige sejlruter.

Derudover er der rige fiskebanker og store olie- og gasressourcer i området.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.