Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Amerikanere vender tommelen opad til Obamas tale

Otte ud af ti amerikanere sidder tilbage med et overvejende positivt indtryk af præsident Barack Obamas årlige tale om nationens tilstand.

USA: Amerikanerne tager godt imod præsident Barack Obamas State of The Union-tale, der blev holdt for Kongressen natten til onsdag dansk tid.

Hele otte ud af ti amerikanere - 81 procent - har et positivt eller delvist positivt indtryk af den timelange tale, viser en meningsmåling foretaget af CNN. Det er fem procentpoint højere end efter sidste års tale, da 76 procent af amerikanerne syntes godt om talen om nationens tilstand.

Obama slog i talen til lyd for højere skatter for de rigeste og mere velfærd til de fattigste og middelklassen. Og det falder tilsyneladende i god jord hos amerikanerne.

Før talen sagde 57 procent af amerikanerne, at de følte sig overbevist om, at præsidenten vil »trække landet i den rigtige retning«. Efter talen var det steget til 72 procent, rapporterer CNN.

Målingen skal dog tages med et gran salt. Huffington Post skriver, at målingen er foretaget blandt dem, der rent faktisk har set talen. Og det er kun de færreste amerikanere, der gør sig den ulejlighed at tænde for TVet og følge talen.

Blandt dem, som ser talen, er der en klar overvægt af den til enhver tid siddende præsidents tilhængere, skriver Huffington Post.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.