Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Amerikanere demonstrerer for strengere våbenlove

I Washington samledes tusindvis af demonstranter, der kræver strengere kontrol ved køb af våben.

USA: Flere tusinde amerikanere var lørdag samlet i Washington for at kræve strengere våbenkontrol. Blandt demonstranterne var flere indbyggere fra Newtown i staten Connecticut, hvor et skoleskyderi genantændte debatten om amerikanernes adgang til skydevåben, skriver Reuters.

Demonstranterne håber at overbevise politikerne om at støtte forslag om strengere våbenkontrol.

Uddannelsesminister Arne Duncan deltog i demonstrationen. Han fortæller, at skydevåben var skyld i et dødsfald hver 14. dag i den tid, hvor han var chef for Chicagos offentlige skoler.

- Det handler om ansvarlighed i forhold til våben. Det handler om sikkerhed i forhold til våben. Det handler om færre døde amerikanere, færre døde børn og færre børn, der må leve i frygt, siger han.

Arrangørerne af demonstrationen støtter præsident Obamas krav om et forbud mod militære angrebsvåben, våben, der kan indeholde store mængder ammunition og baggrundstjek af alle, der ønsker at købe våben. Derudover kræver de sikkerhedsundervisning til alle våbenkøbere.

Demonstrationerne kommer ugen efter flere store møder blandt tilhængere af mindre strenge våbenlove rundt omkring i landet.

Præsident Obamas forslag er det mest betydningsfulde forsøg på at stramme våbenlovgivningen i årtier. De bliver dog svært at få det igennem Kongressen, hvor lobbyister fra den magtfulde National Rifle Association har hævdet at strengere våbenkontrol ikke ville have forhindret skyderier som det i Newtown.

Omkring 11.100 amerikanere blev skudt og dræbt i 2011, mens 19.766 samme år brugte skydevåben til at tage deres eget liv.

BNB/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.