Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Amerikaner dømt til strafarbejde løsladt i Nordkorea

USA's udenrigsministerium har forhandlet løsladelse af den 22-årige studerende Otto Warmbier på plads.

Den amerikanske universitetsstuderende Otto Warmbier, der har siddet fængslet i Nordkorea, er blevet løsladt.
Den amerikanske universitetsstuderende Otto Warmbier, der har siddet fængslet i Nordkorea, er blevet løsladt.

Den amerikanske universitetsstuderende Otto Warmbier, der har siddet fængslet i Nordkorea, er blevet løsladt.

Han er tirsdag på vej hjem til USA for at blive genforenet med sin familie. Det oplyser den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, i en skriftlig udtalelse.

»På præsidentens anmodning har udenrigsministeriet sikret løsladelsen af Otto Warmbier fra Nordkorea, hedder det i meddelelsen.«

Det står ikke klart, hvordan det lykkedes at forhandle sig frem til en løsladelse af den 22-årige studerende.

Rex Tillerson gør det klart, at han fortsat vil arbejde for at få løsladt de øvrige amerikanske statsborgere, der sidder fængslet i det lukkede land.

Efter Warmbiers løsladelse skulle tre personer med amerikansk pas være tilbageholdt i Nordkorea.

Warmbier blev i marts sidste år idømt 15 års hårdt strafarbejde for at have stjålet politisk propagandamateriale.

Han har grædende indrømmet, at han under sit ophold i Nordkorea fjernede en politisk plakat fra et hotel i hovedstaden Pyongyang. Her boede han sammen med sine rejsefæller.

Den amerikanske regering har fordømt dommen. USA mener, at Nordkorea bruger amerikanske borgere som brikker i et politisk spil.

Det sker med jævne mellemrum, at Nordkorea beskylder USA og Sydkorea for at sende spioner til Pyongyang. Nordkoreanerne mener, at det sker som led i bestræbelser på at vælte landets styre.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.